sallandse politici roeren zich door catshuis

Ook Sallandse politici roeren zich, nu het overleg niet tot een akkoord heeft geleid. “Partijbelang PVV kennelijk belangrijker dan het landsbelang,” stelt gemeenteraadslid Frank Niens van Gemeentebelangen op Twitter.

Matthijs Perton, raadslid voor D66 in Raalte, meldt op Twitter dat hij verkiezeingen wil en dat de Tweede Kamer een hervormingsakkoord moet smeden. “Nu doorpakken en hervormen.”

Piet Pont (VVD’er in de Raalter raad) opent het vuur op de nieuwe voorman van de PvdA, Diederik Samson. “Samsom heeft het al over een demissionair kabinet. Maar de linker politici zullen ook moeten bezuinigen, daar kan men niet onder uit.” Een andere VVD’er uit de Raalter raad, Alexander Kreule vreest voor de financiële status van Nederland. “Hmm daar gaat de AAA rating van Nederland. Benieuwd wat dat gaat kosten.”

Gedeputeerde Piet Jansen (CDA’er) is trots op de aanvoerder van zijn partij. “Doet mij als CDA’er goed dat Maxime Verhagen keihard afstand neemt van Wilders en PVV. Premier is iets vriendelijker, maar ook duidelijk.” Ook laat Jansen weten dat het CDA volgens hem nooit meer in een situatie als deze moet belanden. “In ieder geval ons nooit weer laten gijzelen!” Verder weet de gedeputeerde ook niet echt wat moet volgen: “Wat nu? Vraag ik me 1. af voor Nederland. En in de zoveelste plaats voor mijn partij, het CDA.”

De PvdA ruikt bloed. Gerard Elferink, oud-wethouder van Raalte op Twitter: “Overleg in het Catshuis geklapt. Waren dat 7 weken voor niets? En nu? Geen draagvlak verkiezingen?” Tijs de Bree, Statenlid voor de PvdA, is blij met het mislukken van het overleg. “Ik neem er een londense ‘pint’ op!” En kort daarvoor: “Maar, ze hebben wel wat bereikt, toch? #130km/u”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.