sallandrit biedt extra plezier in eigen auto

Vorige week was Salland het toneel van een nieuw en zeer uitdagend evenement. Mensen uit heel Nederland waren naar Raalte afgereisd om deel te nemen aan de Bosch Car Service Heino – Raalte Sallandrit. Zij bonden de strijd aan met diverse regionale equipes, die helaas weinig voordeel konden halen uit hun gebiedskennis.

In vier verschillende trajecten moesten de deelnemers een route vinden die cryptisch was beschreven. In beide klassen ging de winst naar niet uit Salland afkomstige equipes. De sportklasse is gewonnen door Wim en Joke den Doop. De titel in de toerklasse werd opgeëist door Martin en Robert van der Zee.

Wijnand Elshof en Monique Scholten, hoofdsponsors van het evenement, leggen uit: “Bijna ieder gezin beschikt tegenwoordig wel over een auto. Wij laten met dit evenement zien dat jouw auto je veel meer plezier kan bieden dan alleen het dagelijkse ritje naar het werk”. De Sallandrit biedt deelnemers een unieke combinatie van routebeschrijving, bol-pijl en kaartlezen.

Zo moet bij routebeschrijving worden gekeken of de opdracht goed is geschreven. Bij kaartlezen moet de juiste route gevonden worden op een kadastrale kaart. Met letters langs de kant van de weg wordt gecontroleerd of de deelnemers de juiste of een verkeerde route hebben gevolgd.

Na afloop reageerden de deelnemers erg enthousiast op het verloop van het evenement. De combinatie van het landschap, de route en de verzorging door Bosch Car Service Raalte werd zeer gewaardeerd. De organisatie beraadt zich eerdaags over de 2013-editie van het evenement. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur dan een mailtje naar sallandrit@hotmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.