omni mobilae houdt tegenhanger ladies ride

De kinderen, zowel jongens als meisjes, mogen gratis mee naar de Happy Sunday. Zij krijgen een geheel verzorgd activiteitenprogramma voorgeschoteld. Pa heeft er geen omkijken meer naar. De deelnamekosten voor de mannen bedragen 18 euro. 5 euro daarvan is bestemd voor Kika, een organisatie die fondsen werft voor de zeven kinderkankercentra in Nederland.

“We zien de Happy Sunday als een ludieke tegenhanger van de Leontien Ladies Ride”, stelt Peter Oude Vrielink, directeur van Omni Mobilae. Samen met Ruud Hendriks en stagiair Mark Alferink is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de dag. “Het idee om een echte mannendag te houden, bestond al langer. Er zijn tegenwoordig al zoveel activiteiten die speciaal op vrouwen gericht zijn, kijk maar om je heen hoeveel ladies nights er wel niet georganiseerd worden, het lijkt er een beetje op dat de man vergeten wordt. Al brainstormend zijn we op het idee gekomen om die dag te koppelen aan de Leontien Ladies Ride. We hebben dat overigens wel kortgesloten met de organisatie van dat evenement omdat we er geen scheve gezichten willen. Maar daar vonden ze het geen probleem.”

Spraakmakend

Over de exacte invulling van de activiteiten hult het drietal zich nog een beetje in nevelen. In elk geval komt er een aantal fourwheeldrive Suzuki’s te staan, waarmee elke man een offroadtochtje van een kwartier mag maken. Daarnaast mogen alle mannen van een hoogte van 20 meter naar beneden tokkelen (oftewel aan een katrol naar beneden roetsjen).

En verder zullen ook oude motoren, tractoren en graafmachines die dag een rol spelen. Maar hoe en wat precies, dat blijft nog even vaag. “En er staan nog heel veel andere verrassingen op het programma. Maar daarover volgt later meer informatie. Het zijn in elk geval allemaal activiteiten die elke man altijd al een keer wilde doen. En daarbij spelen we natuurlijk een beetje met de clichés over mannen. Zie de hele dag maar als een instuif. Alles mag. En als je gewoon een pilsje wilt pakken op het terras is dat ook geen probleem.”

Het activiteitenprogramma voor de mannen duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Na afloop volgt er een borrel in en om de horecaruimte van Omni Mobilae. Ook daarbij wordt er gezorgd voor passend vermaak. “De heren mogen in elk geval rekenen op enkele verrassende en spraakmakende acts”, stelt Ruud. “Er zullen natuurlijk altijd mannen zijn, die hun vrouw moeten ophalen, vooruit, dat moet dan maar, maar daarna zijn ze hartstikke welkom om terug te komen!”

Ketchup

De eerste reacties die het team van Omni Mobilae heeft mogen ontvangen zijn unaniem positief. “We hopen dat er veel kameradengroepen komen”, stelt Peter. “Veel vrouwen hebben zich namelijk met hun hele vriendinnengroep opgegeven voor de Leontien Ladies Ride. Nou, dan zitten hele vriendengroepen die dag toch thuis!”

Peter benadrukt dat de dag geen commerciële insteek heeft. “Ik hoop dat we uit de kosten komen”, stelt hij. “We kiezen er heel bewust voor om een deel van de opbrengst aan een goed doel te geven. Als we al een beetje winst maken, dan zal dat door de horeca komen. Maar dat is niet de insteek. Het is ook een prachtige manier om mijn bedrijf aan de mannen in de regio te laten zien. En verder moet het gewoon een spectaculaire dag worden. Omni Mobilae zal die dag veranderen in één grote mannenspeeltuin. Want we blijven een beetje kind natuurlijk. Met een potje bier en hamburgers erbij. En natuurlijk extra veel ketchup en uien, want dat hoort zo!”

In verband met het inslaan van alle benodigde attributen en faciliteiten is opgave vooraf verplicht. Dat is mogelijk middels een mailtje naar happysunday@omnimobilae.nl of door te bellen naar tel: 0572-355876.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.