nijenhuis door 3000 mensen bezocht

Een groot deel van de bezoekers maakte voor het eerst kennis met kasteel, tuin en collectie. Onder hen vele jongeren en kinderen. Met name de nieuwe beeldentuin was erg populair. Sinds de opening eind maart zijn er 77 beelden uit de collecties van Museum de Fundatie, Museum Beelden aan Zee en de Provincie Overijssel in te zien.

Op zaterdag kon de gratis tekenworkshop, die kunstenaar Patrick Mangnus gaf in het kader van het project ‘Tekenen Verbindt!’, op veel belangstelling rekenen. In het kasteel waren voor de bezoekers vrijwel alle topstukken uit de Fundatie-collectie zien; De molen ‘Le blute-fin’ van Vincent van Gogh, werk van Piet Mondriaan, Francis Picabia, Bernardo Strozzi, Jan Fabre, Rob Scholte, Paul Citroen, Isaac Israëls, Charley Toorop, Jeroen Krabbé, Jan Voerman sr. en vele anderen. Deze presentatie wordt deze hele zomer nog in het Nijenhuis getoond.

De Zwolse locatie van Museum de Fundatie, Paleis a/d Blijmarkt, is momenteel gesloten en zal na een uitbreiding in december van dit jaar heropenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.