liften het schip reden voor gang naar rechter

De bewoners van Het Schip en De Wal in Raalte stappen samen met de gemeente naar de rechter, omdat zij van het onderhoudscontract voor de 2 liften in het Schip af willen. De procedure wordt aangespannen tegen liftenfabrikant Otis. De Europese Commissie concludeerde in 2007 dat diverse liftenfabrikanten, waaronder Otis, knoeiden met offertes en onderhoudscontracten van liften.

In het complex in het centrum van Raalte zitten twee liften van Otis. Voor allebei zijn onderhoudscontracten voor de duur van 20 jaar afgesloten, daar willen de gemeente en de bewoners nu van af. Uit stukken van de gemeente blijkt dat de premie voor de onderhoudscontracten veel te hoog is en dat de staat van de liften vaak te wens overlaat. Volgens het contract moet Otis de liften in nieuwstaat houden, iets dat volgens de gemeente niet gebeurt.

Als de rechter het contract tussen bewoners, gemeente en Otis onbindt, wil de gemeente het teveel betaalde geld van Otis terugvorderen. Het gaat volgens berekeningen om ongeveer 32.000 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.