kro filmt de wandeling op de haere

KRO heeft maandag opnames gemaakt op landgoed De Haere voor het televisieprogramma De Wandeling. In het programma wandelt Hella van der Wijst iedere week met een inspirerende gast op een mooie plek in Nederland. Nadat de redacteur van dit programma advies aan de VVV Olst had gevraagd voor een mooie route is er deze week gekozen voor het prachtige gebied rondom landgoed De Haere in Olst.

Het gesprek tijdens deze wandeling is met Hermine Ingen Housz. Zij is een bijzondere vriendschap aangegaan met Mariska, een bijstandsmoeder met drie autistische kinderen.

Hermine herkent in Mariska haar overleden dochter Hanna. Hanna stierf in 2008 aan kanker.

“In de ogen van Mariska in de krant zag ik dezelfde radeloosheid als in de ogen van mijn dochter, maar met dezelfde glimlach als mijn dochter”, aldus Hermine. “Mijn dochter kon ik niet helpen, deze vrouw wel.”

Hermine besluit om Mariska en haar gezin op te sporen en dat is het begin van een vriendschap voor het leven… ook al hebben ze elkaar nog nooit gezien. Een bijzonder verhaal over mededogen en vriendschap.

De uitzending is te zien op vrijdag 6 april 19.50 uur op Nederland 2 (herhaling zondag 8 april om 8.30 uur en dinsdag 10 april om 17.05 uur).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.