jeugd kan sporten dankzij erbens natuurijs

De opbrengst van Wennemars’ nieuwe product komt ten goede aan het Jeugdsportfonds. Deze organisatie probeert ervoor te zorgen dat alle kinderen in Nederland aan sport kunnen doen. Het fonds betaalt bijvoorbeeld voetbalschoenen of het lidmaatschapsgeld van verenigingen voor kinderen van minder vermogende ouders. “Zelf ben ik dankzij mijn ouders gelukkig altijd in staat geweest om aan sport te doen. Dat heeft me heel veel gebracht en ik vind het enorm belangrijk dat alle kinderen dat kunnen doen. Het feit dat je ouders toevallig wat minder te besteden hebben, mag daarbij in mijn ogen geen belemmering zijn.

Wennemars, die twee jaar geleden zijn professionele schaatscarrière beëindigde, begon een half jaar geleden met het ontwikkelen van zijn idee. “Er waren altijd erg veel goede doelen die een beroep op mij deden en op een bepaald moment vond ik dat wel mooi geweest. Daarom ben ik samen met een vriend gaan nadenken over een manier om zelf iets structureels op te zetten. Voor alle goede doelen is het een probleem om aan geld te komen. Ik heb nu zelf een ‘businessmodel’ ontwikkeld, waarmee ik geld ga verdienen voor het goede doel. Heel hoge verwachting heb ik er niet van, maar ik hoop natuurlijk dat het een succes wordt.” Het ijs wordt geproduceerd door een fabriek in Huissen, maar de Dalfsenaar wilde het eerste wel even proeven. “Ik wil natuurlijk geen bekers ijs met mijn naam erop terwijl ik het zelf niet lekker vind.”

Vorige week presenteerde Wennemars het ijs op de boerderij van zijn ouders in Dalfsen. Dat gebeurde in het bijzijn van onder meer Sven Kramer en Rintje Ritsma. De naamgever zal overigens niet bij elke AH opdraven om zijn product te promoten. Dat gebeurt vooral via Twitter en Facebook en andere media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.