Home / archiefcentraal / internationaal voetbalfeest in twello

internationaal voetbalfeest in twello

De jeugd van onder andere FC Porto, Sevilla, Bayer 04 Leverkusen, Zenit St. Petersburg, het Nationale Elftal van Mexico, Ajax, AZ en PSV komt op zaterdag 2 en zondag 3 juni naar Twello voor het Golden Talent Tournament U14. Het is voor het eerst dat de voetbalacademie FC Twente, Go Ahead Eagles en SV Twello een internationaal voetbaltoernooi houden. Aan het toernooi doen spelers uit de leeftijdscategorie onder veertien jaar mee.

Een van de organisatoren van het toernooi is Dennis Bekking, coördinator op de locatie Twello. “Vanuit de samenwerking met Go Ahead Eagles zijn we met de Academie nu drie jaar te gast op deze geweldig mooie accommodatie. Alle deelnemende partijen hebben, onafhankelijk van elkaar, al eens geroepen dat we onze faciliteiten zouden moeten benutten om een groot toernooi te organiseren. Dit om het opleidingsklimaat in Nederland verder te professionaliseren. Tegelijkertijd zou het een goede manier zijn om ons gezamenlijke opleidingscentrum in Twello nog wat meer op de kaart te zetten.”

De Voetbalacademie in Twello leidt de C1, C2, D1 en D2 op. De leeftijdscategorie onder veertien is relatief nieuw. De clubs spelen in een gesloten competitie zonder degradatiemogelijkheid tegen elkaar. Bekking: “Op toernooigebied is er nog niet zo veel aanbod voor deze categorie spelers. Een toernooi zoals wij organiseren is dan ook een prima testcase om te kijken waar we staan met onze jeugdopleiding. Natuurlijk geeft het ook FC Twente, Go Ahead Eagles en sv Twello veel exposure.”

Toernooicommissie

“Er is een commissie van tien personen geformeerd, die al in februari 2011 met de organisatie is begonnen. Menno Beukema en Eduard Wolf maken onderdeel uit van de commissie. Zij beheren de portefeuille sponsoring en spelen met hun enorme relatienetwerk een belangrijke rol in het geheel. Voor het leggen van contacten met de deelnemende clubs hebben we onder meer het netwerk van FC Twente en Go Ahead Eagles benut. SV Twello levert veel vrijwilligers, onderhoudt goede contacten met de gemeente Voorst en draagt zorg voor de accommodatie. Monique Olthof zorgt voor de ticketing, de ontvangst en voor de begeleiders van de buitenlandse clubs.”

Een van de belangrijkste zaken die bij een internationaal toernooi geregeld moet worden is de huisvesting van de deelnemers. “Elk team komt in principe met achttien spelers en vier begeleiders. We moeten dus een kleine driehonderd slaapplaatsen regelen. We schakelen daarvoor Hotel Postillion in, maar ook enkele gastgezinnen.”

‘Tijdens nationale en internationale jeugdtoernooien hebben we nogal eens te maken met arbitrage van twijfelachtig niveau. Ook zijn de velden vaak van erbarmelijke kwaliteit. Wij wilden in alle facetten een toptoernooi neerzetten. Dat kan, want de velden in Twello zijn van zeer goede kwaliteit. Voor wat betreft de arbitrage hebben we al toezeggingen van Nederlandse toparbiters als Eric Braamhaar, Kevin Blom en Rutger Bekebrede”, aldus een enthousiaste Bekking.

“We wilden direct de continuïteit verzekeren. Vanuit die gedachte hebben we sponsoren dan ook benaderd met het verzoek om voor drie jaar met ons mee te doen. Dat is goed gelukt. We willen zeker doorgroeien en voor volgende edities teams van bijvoorbeeld Manchester United, AC Milan, Bayern München en Real Madrid gaan uitnodigen.”

Sterk deelnemersveld

“Voor een eerste editie hebben we direct al een fantastisch deelnemersveld kunnen samenstellen. AIK Stockholm is met haar 014-team kampioen van Zweden geworden, de nationale ploeg van Mexico doet mee. FC Porto heeft zeer sterke jeugdteams en dat geldt ook voor FC Sevilla en Zenit St. Petersburg . Bayer 04 Leverkusen is echt top in Duitsland. Uit ons land komen PSV, Ajax en AZ. Vanuit de Voetbalacademie doen FC Twente en de VA FC Twente/Go Ahead Eagles combinatie mee. Vanwege de regionale binding is een regioselectie uit Voorst uitgenodigd.”

Kijk voor meer informatie op www.goldentalenttournament.com, volg op Twitter via @u14GTT of kijk op Facebook ‘The International u14 Golden Talent Tournament.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.