hondenschoon viert opening met open huis

Laura Allard uit Raalte is recentelijk van start gegaan met Trimsalon Hondenschoon. Bij haar woning aan de Lavendel 12 in Raalte is een speciale salon gerealiseerd. De opening wordt op vrijdag 27 april gevierd met een open huis. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen. “Eigenlijk is het logisch dat ik hiermee begin”, zegt ze.

Laura werkte een tijd voor defensie alvorens een blessure ervoor zorgde dat ze werd afgekeurd. “Van defensie kreeg ik de tijd om na te denken over mijn toekomst. Eerst bleef ik het zoeken in de uniformen, maar op een gegeven moment ben ik eens gaan kijken bij een vriendin van mij zus die elders met een trimsalon bezig was. Toen realiseerde ik me dat zoiets heel goed bij me past. Ik heb altijd wat met dieren gehad, ik heb paard gereden en vrijwilligerswerk gedaan bij een manege en de dierenambulance. Bovendien was mijn oma ook hondentrimster.”

Laura volgde haar opleiding tot dierentrimster in Barneveld. Ze leerde er alles over vachtsoorten, verzorging en de verschillende hondenrassen. Eind 2011 sloot ze de opleiding af met een diploma ‘Vakbekwaamheid hondentoiletteren’. Laura is zich nu nog verder aan het specialiseren in het effileren (het uitdunnen en inkorten van de vacht van kleinere hondensoorten als Shih Tzu’s en Malthezers). “Dat houdt ook in dat ik die hondenrassen zo meteen klaar kan maken voor shows.” Daarnaast volgt ze ook aanvullende lessen voor de behandeling van de populaire Westhighland White Terrier, de ruwharige hondjes die bekend zijn van de Cesarreclame.

Maar dat houdt niet in dat ze zich exclusief op de eerdere genoemde hondensoorten richt. Alle rassen zijn welkom. “De honden kunnen genieten van een bad, een borstelbeurt en een knip-, effileer-, scheer of plukbeurt waarbij ik zorg dat de vacht weer in model komt. Daarnaast behandel ik ook de nagels en de oren. Met angstige of agressieve honden doen we het rustig aan. Geduld is daarbij het belangrijkst.

Hondensnoepjes maken de drempel alweer wat lager. Voor elk hondenras heb ik wat te bieden, ook de kort- en gladharigen kunnen soms een goed bad gebruiken om door de rui heen te komen. Dit is niet alleen prettig voor de hond, ook de eigenaar kan weer genieten van een minder harig huis.”

Trimsalon Hondenschoon is te vinden aan de Lavendel 12, mob: 06-39663683. Meer informatie op staging2.hondenschoon.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.