heino is woest op tippevoorstel van college

Seekles spreekt deze taal uit na crisisberaad over de uitgekomen Sportvisie te houden. PB hadden de Vrienden van de Tippe, Zwemvereniging Hera, de gezamenlijke Ouderenbonden, De Stichting Ouderenwerk Heino, de Ouderraad van de Dolfijn en leden van de PB-werkgroep de Tippe uitgenodigd.

De tijd dat de politiek maar een beetje beslist wat er moet gebeuren in een samenleving lijkt na de mislukking van het minderheidskabinet Rutte definitief aangebroken. Allerlei bewindslieden blijken ineens heel anders over zaken te denken. In Heino zijn ze het Raalter gemeentebestuur nu ook meer dan zat.

“De emoties liepen soms hoog op, de band met “de Tippe” zit bij de meeste inwoners van Heino heel diep. De uitkomst van het overleg was dan ook niet verrassend. “De Tippe” moet een gemeentelijk zwembad blijven!” meldt Seekles. Daarnaast moet de bezuinigingstaakstelling met betrekking tot de Tippe uit de Sportvisie worden geschrapt. Eigenlijk kan de hele Sportvisie van tafel.

“Natuurlijk valt er met ons te praten over de exploitatie van de Tippe, maar niet met het mes op de keel! Vanaf 2004 heeft trouwens de PB-werkgroep de Tippe talloze voorstellen gedaan. Met al die suggesties is weinig gedaan. Er zijn zeker mogelijkheden om de inkomsten te vergroten en de exploitatielasten te verminderen.

Plaatselijk Belang heeft inmiddels haar achterban gemobiliseerd en roept de inwoners van Heino op massaal op 8 mei het gemeentehuis te bezoeken. De politiek vergadert dan over de Tippe. Verschillende partijen hebben aangegeven te zullen inspreken.

Gemeentebelangen en Lokaal Alternatief hebben inmiddels publiekelijk gemeld dat ze voor behoud van de Tippe als gemeentelijk zwembad zijn. Ook van de VVD en de PvdA zijn steunbetuigingen ontvangen. Er tekent zich in de gemeenteraad dus een meerderheid af tegen het collegevoorstel. “Laat het CDA – vooral gelet op de gemeenteraadsverkiezing in 2014 – haar zegeningen tellen,” besluit Seekles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.