haarco de terugkeer van tapijt in de woning

“Wat omzet betreft, merken we niks van de economische dip”, stelt Huub er Haar, eigenaar van Haarco Raalte, speciaalzaak voor vloer- en wandbekleding. “Veel mensen maken de keuze om langer in hun bestaande woning te blijven wonen. Kwamen er hier vijf jaar geleden nog veel doorstromers, tegenwoordig gaat het vaak mensen die hun woning laten renoveren.”

PVC-vloeren blijven populair, maar Huub signaleert ook een toename van de populariteit van het ‘ouderwetse’ tapijt. Hij wijst bijvoorbeeld op het revolutionaire nieuwe merk yunieq. De slogan van het merk is ‘yunieq makes you better’ en daarvoor bestaan goede redenen. Tapijt met het yunieq-label Clean is permanent vuil- en vlekafstotend. Het label combineert kwaliteit, duurzaamheid en trendy designs op een volstrekt unieke manier. En vlekken? Met een vochtig gemaakt keukendoekje veeg je ze zo weg. Of het nou om rode wijn, ketchup, mosterd of koffie gaat, op yunieq clean blijven geen vlekken achter. Die eigenschap verdwijnt overigens niet na enkele reinigingsbeurten. Het Sorona-garen waarvan het tapijt gemaakt is, bestaat voor bijna 40 procent uit gerecyclede plantaardige ingrediënten en wordt deels uit maïs gewonnen.

Tapijt met het yunieq-label Air neemt schadelijke stoffen en hinderlijke geuren op. Deze worden omgezet in onschadelijke luchtbestanddelen. Daarmee heeft het tapijt een positieve werking voor de luchtkwaliteit van de woning. Ideaal als er rook- en/of kookluchtjes gefilterd moeten worden, er huisdieren rondlopen of er mensen wonen met astma.

“Het is heel knap dat yunieq er in deze tijd in geslaagd is om zich succesvol op de markt te positioneren”, stelt Huub. “Dat zegt ook wel wat over de geboden kwaliteit. Het merkt levert tapijten in alle modieuze kleuren. Ook wat presentatie betreft, is yunieq helemaal van deze tijd.”

Huub wijst er daarnaast ook op dat er in de afgelopen jaren nieuwe onderzoeksgegevens zijn vrijgekomen over de huisstof. Jaren geleden dacht men dat tapijt de huisstof juist verergerde. Daarom kozen vele mensen toen niet langer voor dat materiaal. Maar uit recentere gegevens blijkt dat tapijt echter wel het stof beter vasthoudt. “Als je in een kamer met een houten vloer een raam opengooit, vliegt door de wind al het stof weer de lucht in”, stelt Huub. “Dat gebeurt dus veel minder bij tapijt. Maar daarnaast is tapijt ook comfortabeler, warmer en heeft het een geluidsdempende werking. ”

Haarco Raalte is te vinden aan de Marktstraat 23 in Raalte, tel: 0572-353485. Meer informatie op staging2.haarco.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.