grote ambities voor sallands mooiste

Het moet één van de grootste fietsevenementen van Nederland worden: ‘Sallands Mooiste’.

Zondag 17 juni zal de eerste editie van dit fietsspektakel verreden worden. Nu nog op een dag, maar de organisatie hoopt er over vijf jaar een tweedaags evenement van gemaakt te hebben.

Sallands Mooiste is op touw gezet door Vrienden van de Fiets Haarle en de Haarlese Ondernemers Vereniging (HOV). Eind vorig jaar organiseerden zij gezamenlijk een benefietfietstocht voor Stichting Dappere Thijn. Daaraan deden meer dan duizend fietsers mee. Dat smaakte naar meer. “We kregen naar aanleiding van die tocht zoveel positieve reacties dat we besloten hebben om een nieuw fietsevenement te organiseren”, vertelt Jiffree Wichers Schreur namens de organisatie die verder bestaat uit Henk Besten, Richard Tibben, Willy Jansen, Wim Rechterschot, Willy Wolterink en Frank Spijkerman. “En dan niet een zomaar een fietstochtje, maar een groots opgezette fietsdag. Over vijf jaar hopen we bij de top van de Nederlandse fietsevenementen te horen.”

De eerste editie van Sallands Mooiste omvat drie raceroutes (75, 100 en 130 kilometer), twee mountainbiketochten (nieuwe routes van 35 en 55 kilometer met respectievelijk 500 en 800 hoogtemeters) en een speciale gezins/familieroute van 30 kilometer. Deze laatste route stond aanvankelijk niet op het programma, maar is er op veler verzoek bij gekomen. Deze route is ook geschikt voor mensen met een E-bike.

De routes voeren je door het prachtige en uitdagende landschap van de Sallandse Heuvelrug, pak ‘em beet in de driehoek tussen Ommen, Holten en Heeten. De sportieve routes hebben geen wedstrijdkarakter. “Maar we bieden voor de sportfietsers zeer zeker stevige en uitdagende routes”, vertelt Jiffree. “We gaan ook voor gezelligheid. Zo zijn we bezig met enkele koren en zorgen we voor kindervermaak. Daarnaast werken we nog aan een ludieke stunt. Het is de bedoeling om Salland als fietsgebied nog beter op de kaart te zetten. Salland beschikt over geweldige fietsmogelijkheden. Wethouder Thea ten Have is zo enthousiast dat ze al stelde dat Haarle het fietsdorp van Salland moet worden.”

Start en finish van Sallands Mooiste is bij Sportorant Sprengendal tussen 8.30 en 10.00 uur. Meer informatie op staging2.sallandsmooiste.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.