gewoon carolien ons grootste orgaan

In ons hele lichaam ligt zacht bindweefsel met een waterige vloeistof waarin al onze lichaamscellen liggen. Dit weefsel is 60-70 % van het menselijke weefsel en is in volume ongeveer 3x het volume van ons bloed. Het is dus het grootste orgaan in ons lichaam en het bevindt zich overal in ons lichaam. Vanuit dit weefsel worden onze lichaamscellen gevoed en aan dit weefsel kunnen onze cellen hun afvalstoffen kwijt. Alle processen in ons lichaam bijvoorbeeld stofwisseling, doorbloeding, temperatuur, enzovoort, worden hierdoor beïnvloed.

Het weefsel en de vloeistof kunnen alleen goed functioneren als er een goede zuurgraad is. Door stress, (elektrische) spanning, medicijnen, moderne voeding, verkeerde ademhaling wordt de vloeistof een soort gel en kunnen afvalstoffen moeilijker weg en krijgen de cellen minder voedingsstoffen binnen, met alle gevolgen daarvan. De zuurgraad in het lichaam wordt hoger. Het verzuren van het lichaam leidt tot gevolgen.

Ieder lichaam is anders en iedereen heeft andere lichamelijke zwaktes. Een mevrouw in de praktijk heeft na een ontzurende kuur, betere ademhaling en andere voedingscombinaties haar migraine opgelost en een jonge meid wordt nu toch ook bewuster dat haar intense jeuk en moeilijk kunnen verwerken van emoties door haar gebrek aan fruit (vitamine C) en gebrek aan drinken komt.

Een studente in Groningen heeft voor het eerst tijdens haar tentamens een relatief rustige tijd gehad door regelmatige adempauzes, voldoende drinken en ontspanning en veel fruit/rauwe groenten eten. Een mevrouw met reuma, enorme stijfheid in het lichaam merkte tijdens de reiniging dat er werkelijk een soort van rare ‘slakken’ uit haar lichaam kwamen. Na de genezing van borstkanker, eet mevrouw A. meer base-eten.

Ze voelt zich veel levenskrachtiger. Bij de meesten van ons is het lichaam in meer of mindere mate verzuurd.

Hoe verzuurt is jouw lichaam? Wat zou je daaraan kunnen doen? info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.