gemeenten pakken rups preventief aan

De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe gaan de eikenprocessierups dit jaar proefsgewijs preventief bestrijden op verschillende locaties in het buitengebied. Raalte maakte dinsdag ook bekend niet alleen binnen de bebouwde kom de rups aan te gaan pakken, ook sportvelden en zwembaden gaan tot de zogeheten ‘prioritaire gebieden’ behoren.

De preventieve bestrijding van de rups gebeurt door een biologisch middel op bomen te sproeien. Als dat niet werkt, wordt de rups in prioritaire gebieden weggezogen.

In Raalte was het voorheen het lokale bedrijf Seko Boomverzorging dat de rupsennesten verwijderde. Dit jaar gaat Raalte (en ook Olst-Wijhe) in zee met Pius Flores uit Deventer. In een aanbesteding was het Deventer bedrijf het goedkoopst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.