erik ten hag trainer ga eagles

Go Ahead Eagles is content met Erik ten Hag. “Wij zijn in de zoektocht naar een nieuwe trainer niet over één nacht ijs gegaan”, zegt voorzitter Edwin Mulder. Daarbij is ook gedacht aan het aanstellen van een trainer en een manager voetbal. Uit de eerste gespreksronde kwam Erik ten Hag naar voren als de ideale man. Uit de gesprekken die daarna volgden, bleek ook dat Erik ten Hag een voorkeur had voor de dubbelfunctie manager – trainer/coach. Samen met Erik ten Hag gaan wij een technisch platform samenstellen, waarin alle voetbalzaken en –taken komen te liggen. Scouting, het samenstellen van het eerste team en het toewerken naar een beloftenteam in 2013 zijn belangrijke kerntaken. Er zal dan ook een professional worden aangesteld die zich nadrukkelijk richt op het beloftenteam en scouting.”

Erik ten Hag, die na zijn vertrek bij PSV meer mogelijkheden aangeboden kreeg, kiest voor Go Ahead Eagles omdat hij sportief perspectief ziet. “Bij het maken van een keuze ben ik zorgvuldig te werk gegaan. Ik heb diverse gesprekken gevoerd met mensen in de club en heb daardoor een goed beeld gekregen van de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Ook de club heeft zich in de open gesprekken een goed beeld van mij kunnen vormen. Ik heb het gevoel dat wij met elkaar kunnen gaan werken om Go Ahead Eagles naar een hoger plan te tillen. Met de nadruk op met elkaar, want ik ben een teamplayer.”

Erik ten Hag (42) speelde tussen 1989 en 2002 346 wedstrijden in het betaalde voetbal voor FC Twente, De Graafschap. Met FC Twente, waar hij zijn profcarrière startte en beëindigde, won hij in 2011 de KNVB Beker. Na zijn voetballoopbaan was hij werkzaam bij FC Twente als hoofd opleidingen en assistent-trainer. In 2009 werd hij assistent van Fred Rutten bij PSV. Toen Rutten op 12 maart van dit jaar bij PSV moest vertrekken, leverde ook Ten Hag zijn contract in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.