Home / archiefcentraal / duitse leerlingen volgen lessen op carmel

duitse leerlingen volgen lessen op carmel

Leerlingen uit 5 VWO met Duits in hun pakket worden gekoppeld aan Duitse leerlingen met Nederlands in hun pakket. De leerlingen onderhouden contact met elkaar via e-mail of Facebook. In april komen de Duitse leerlingen naar Raalte en in december, de leerlingen zitten dan inmiddels in VWO 6, gaan de Nederlandse leerlingen naar Duitsland.

Behalve het bevorderen van de internationalisering, het kennis nemen van het schoolleven in een ander land, het leren kennen en begrijpen van een andere cultuur en het bevorderen van begrip tussen de jeugd in twee landen, wordt ook de kennis van de vreemde taal -luistervaardigheid en spreekvaardigheid – verbeterd. De leerlingen logeren bij de scholieren van de partnerschool en ervaren zo het dagelijkse leven in een Duits (Aken/Erkelenz) /Nederlands (Raalte) gezin. Het culturele programma bestaat uit een stadsrondleiding en museumbezoek.

De leerlingen uit Aken komen op dinsdagmiddag uur aan en vertrekken donderdag weer. De leerlingen uit Erkelenz arriveren op woensdagmiddag en vertrekken vrijdag.

Lees ook

Bijplaatsen korhoenders op de Sallandse Heuvelrug gaat door

ZWOLLE – In totaal gaat het 300.000 euro kosten: Staatsbosbeheer mag de komende vijf jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.