Home / archiefcentraal / de 10 verschillen rond lintjesregen

de 10 verschillen rond lintjesregen

Een keer per jaar speelt de koningin voor weervrouw en laat ze lintjes regenen. In de oud Hollandse stijl van zuinigheid en vlijt en Majesteit let daarbij goed op de kleintjes. Het hele jaar door knipt zij overal lintjes en verzamelt die. De onderscheiding is geen gift, maar een bruikleen. Na overlijden van de gedecoreerde wordt het bruikleen ingevorderd en volgens de kringloop gedachte weer uitgeleend. Een koninklijk voorbeeld van goed hergebruik.

De tekeningen van Coenen verschijnen in meerdere bladen, zoals al vijftien jaar lang in het dagblad De Telegraaf. Sinds februari 2009 staan er ook tekeningen van de Olstenaar in de krant van Salland Centraal. In de vorm van een puzzel. Een ‘zoek de tien verschillen’, waarbij de plaatjes zijn gekoppeld aan de actualiteit. Op zaterdag plaatsen we de oplossing op onze site. Had je alles goed?

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.