Home / archiefcentraal / controles op hondenpoep zijn wassen neus

controles op hondenpoep zijn wassen neus

Nul. Dat is het aantal boetes dat ambtenaren van de gemeente Raalte in 2011 uitschreven aan hondenbezitters die hun hond los lieten lopen waar dat niet mocht en het niet opruimen van hondenpoep. Het aantal uren dat er controle is gevoerd op dit overlast gevende feit is ook voor de gemeente een raadsel, ze heeft namelijk geen specifieke gegevens.

In maart van dit jaar kondigde de gemeente Raalte het volgende aan op de gemeentepagina in het Weekblad voor Salland: “De komende tijd gaan onze Bijzonder Opsporingsambtenaren extra controleren.” Hoeveel dat is, is echter ook bij de gemeente Raalte onbekend. Er is namelijk geen specifieke planning.

De ambtenaren die de controlerende taak dragen, de BOA’s, hebben volgens de gemeente een integrale taak. “Een BOA gaat veelal op pad om zijn integrale taak ‘handhaven leefbaarheid openbare ruimte’ uit te voeren en niet specifiek voor zwerfafval, hondenpoep of fietsen in het centrum.”

Wel laat de gemeente weten dat er in 2011 meerdere keren gericht is gecontroleerd op hondenpoep, dat naar aanleiding van meldingen. De controles worden volgens de gemeente geïntensiveerd.

De gegevens zijn voor Raaltenaar Hans de Kort aanleiding om een open brief aan de gemeenteraad te sturen. Die brief vind je in de bijlage van dit verhaal.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.