Home / archiefcentraal / bunkers olst en welsum op 5 mei geopend

bunkers olst en welsum op 5 mei geopend

De hospitaal- en commandobunkers in Olst en Welsum zijn op zaterdag 5 mei geopend voor publiek. Tussen 12.00 en 16.00 kunt u zonder afspraak een rondleiding krijgen. De bunkers dienden tijdens de Koude Oorlog om een eventuele aanval uit het Oostblok te stagneren.

Op de Haere in Olst zijn een noodhospitaal en commandobunker te bezichtigen. Aan de andere kant van de IJssel in Welsum kunt u een LAACC bunker bekijken die dienst deed als commandopost. De rondleiding, onder begeleiding van een gids, duurt ongeveer een uur.

Meer informatie zie ook onze website www.ijssellinie.nl

Lees ook

Voedsalland Boerenmarkten in Luttenberg

LUTTENBERG – Museum De Laarman in Luttenberg presenteert op de zaterdagen 24 en 31 juli …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.