aspergemanifestatie op den alerdinck

Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem vormt op zaterdag 21 en zondag 22 april van 12.00 tot 17.00 uur het decor voor de Sallandse Aspergemanifestatie. De manifestatie in de prachtige tuin van Havezate Den Alerdinck vormt de officiële opening van het aspergeseizoen.

Ondernemers uit Salland vormen een lint van kraampjes op Landgoed Den Alerdinck. Ontspannen genieten en lekker snuffelen bij de vele kraampjes naar leuke spulletjes zoals zilveren sieraden, parels, rubberen sieraden, tassen, tuinbeelden, mandenvlechten, streekproducten zoals asperges, kaas, brood, mosterd en dergelijke.

Ook zijn er diverse kunststands met onder andere aquarellist, keramieken borden maken, glas in lood, beeldhouwen en verschillende manieren van keramiek bewerken, tuinprikkers en brocante en het moderne buitenleven.

Beide dagen kun je tegen een kleine vergoeding deelnemen aan een wijnproeverij. Voor de kinderen is er een dierenhoek en kunnen kinderen tegen een kleine vergoeding een kunstwerkje of een zeepketting maken. Tevens is er een gezellig muziekprogramma en kun je ervaren hoe de teelt van de ‘Koningin der Groenten’ verloopt. Natuurlijk kun je ook dagverse asperges kopen. Genietend op het terras of op het ‘proefplein’ kun je een keuze maken uit de diverse aspergegerechten.

De entree bedraagt 3,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 16 jaar hebben gratis toegang. Op zaterdag 21 april ontvang je bij binnenkomst een gratis kopje aspergesoep!

De campagne Salland Aspergeland omvat, naast de Sallandse Aspergemanifestatie, ook de Open dag bij de Sallandse aspergetelers op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Het gehele aspergeseizoen kun je in Salland genieten van een culinair fietsarrangement. Je fietst een prachtige route en bezoekt een aspergeteler en ontvangt 10 procent korting bij aankoop van asperges, brengt een bezoek aan een museum en geniet van een aspergelunch. Het fietsarrangement is verkrijgbaar bij de VVV/ANWB Raalte en VVV Deventer.

Voor meer informatie: staging2.sallandaspergeland.nl en staging2.sallandnatuurlijkgastvrij.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.