aspergemanifestatie ook dit jaar drukbezocht

De aspergemanifestatie leek op de eerste dag weinig last te hebben van het wisselvallige weer. Bezoekers kwamen massaal naar het landgoed om te zien, ruiken, proeven en te struinen. De asperge boet weinig in aan populariteit, als je je op bezoekersaantallen baseert tenminste. Zo’n twee en een half uur na de opening van de manifestatie schatte de kassajuffrouw ongeveer vijfhonderd tot zevenhonderd bezoekers welkom te hebben geheten.

Een asperge is lang niet alleen een groente. Het is misschien wel een modeobject. De asperge is hip. In de wachtrij voor de toegangspoort van Den Alerdinck komen de eerste bezoekers ook alweer naar buiten. “Wie nog asperges wil, moet snel zijn hoor. Er is nog maar 5 kilo! Het is ook nog veel te koud,” weet een mevrouw te vertellen. “Ja, ik was afgelopen week nog bij De Weerd en daar hadden ze nog maar 12 kilo,” vult een ander aan. Het is duidelijk: Wie de manifestatie bezoekt, lijkt ook voornemens om met het witte goud naar huis te gaan.

Wie niet alleen voor de koningin onder de groente komt, kan ook prima zijn vermaak vinden in Laag Zuthem. Een schaapskudde in de tuin van het landhuis, een popkoor op het podium, kraampjes met streekproducten, kunst en sieraden.

Het hoofdonderwerp van de manifestatie blijft overigens centraal staan. Het is asperge voor en asperge na. Wie het landgoed betreedt, krijgt een tegoedbon voor een kop aspergesoep. Daarvoor staan de bezoekers dan ook letterlijk in de rij. Telers geven ondertussen uitleg over het reilen en zeilen van de plant. (leuk weetje: een asperge kan zich letterlijk blauw schrikken’) Maar het belangrijkste blijft toch wel het proeven. Een goed glas wijn en je vingers aflikken bij de gerechtjes die de koks van de Bagatelle en de Zwaan je voorschotelen. En alleen dat laatste is al meer dan de moeite waard.

Wie zaterdag vergeten is te gaan, kan zondag nog terecht tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Entree 3,50 euro per persoon (inclusief de kop aspergesoep).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.