amfitheater verdubbelt aantal voorstellingen

Met de jubilerende Stroatkjals, Erwin Nyhoff en een moederdagconcert begint het Lommerrijk aan een bruisend zomerseizoen. In het Luttenbergse bostheater vinden de komende maanden tien voorstellingen plaats, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

De bladeren zijn aangeharkt en timmerlieden hebben losse planken vervangen. Amfitheater Het Lommerrijk is klaar voor een zinderende zomer. Met vier theaterseizoenen in de benen is de stichting aardig op stoom geraakt. Zonder structurele subsidie, maar mét een leger sponsoren en veel zelfredzaamheid verdubbelt Het Lommerrijk dit jaar het aantal voorstellingen. Inmiddels weten bezoekers de weg naar het theater goed te vinden. Ook in verregende zomers. Bovendien is er externe waardering in de vorm van het predikaat “Kern met Pit” (2011) en de Cultuurprijs Raalte (2012). Voorzitter Riet Koggel is trots. “We timmeren aan de weg. En dat met een klein bestuur van vijf mensen.”

Een extra klus op de schouders van de stichting en haar sympathisanten wordt een groot onderhoud. Onder de bomen blijkt het houten theater sneller te rotten dan in het bouwjaar (2000) werd voorspeld. Het Lommerrijk wil na de zomer banken, treeplanken en balken vervangen. Ook moet het hemelwater beter worden afgevoerd. Inmiddels hebben de Provincie Overijssel en de gemeente Raalte al steun toegezegd. Toch blijft er een gat in de begroting over dat Het Lommerrijk zelf moet dichten. “We gaan nog eens kritisch naar de kosten en de projectomvang kijken”, stelt penningmeester Theo de Vries. Het Lommerrijk heeft de hulp ingeroepen van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij (KNHM). Deze organisatie helpt bewoners bij verbeteringsprojecten in hun leefomgeving. De KNHM schakelt experts in van Arcadis. Dit ingenieursbureau stuurt in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen kosteloos twee knappe koppen naar het theater, waaronder oud-Luttenberger Niek Meijerink. Zij leveren in augustus een projectplan op.

Voordat het theater op de schop gaat, vinden er nog tien voorstellingen plaats. Het programma biedt een gevarieerde aanblik met klassieke muziek, jazz, kindervoorstellingen en Ierse muziek. Verder staan er lokale helden op het podium (fanfare De Bergklanken en toneelgroep Luto). De aftrap wordt op Koninginnedag verricht door de Stroatkjals. Het straatorkest op klompen bestaat 15 jaar en heeft het amfitheater uitgekozen voor hun verjaardagsfeestje. Höllenboer en popkoor Puur uit Haarle komen op visite. Daarna is het de beurt aan Erwin Nyhoff. Op 6 mei speelt de Sallandse troubadour in het bostheater. Op 13 mei is er, een primeur voor Luttenberg, een Moederdagconcert. Jonge talenten uit de buurt laten horen wat ze in huis hebben. Violisten, koperwerk, koren: alles komt voorbij. Een ideaal cadeautje voor mama’s en oma’s die van muziek houden. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.