Home / archiefcentraal / aanleg glasvezelnetwerk gestart

aanleg glasvezelnetwerk gestart

Ben Nijboer legde in april 2011 het eerste contact met Reggefiber. In Deventer was net een glasvezelactie afgerond en dat wilde hij ook wel in Raalte hebben. Binnen een maand was de eerste informatieavond in Wesepe een feit.

Amper een jaar later ging de schop de grond in, in Raalte-Noord. Naar verwachting zijn alle kernen uit Salland nog voor week 10 van 2013 aangesloten op het snelle netwerk.

Volgens Henk Holtrichter van Reggefiber stromen de aanmeldingen voor glasvezel nog steeds binnen. Raalte heeft procentueel gezien nog steeds de laagste hoeveelheid deelnemers, met 31%. Broekland heeft met 57% het grootste deelnamepercentage onder de inwoners.

Nijboer stelde voor de openingshandeling erg tevreden te zijn over de gang van zaken. “Minder dan een jaar geleden hielden we de eerste informatieavond, over een jaar ligt alles er in. Daarvoor verdienen het bedrijfsleven en de gemeente Raalte een compliment.”

Lees ook

Carolien Jonkman: Luisteren

Steeds meer mensen luisteren naar zichzelf en zijn zich bewust van wat er in hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.