zeezeiler henk de velde naar raalte

Zes keer zeilde hij de wereld rond, drie keer rondde hij Kaap Hoorn, hij overwinterde in Siberië met temperaturen tot -56 graden, hij overleefde stormen, bevriezingen en ijsberen. Henk de Velde werd Nederlands bekendste zeezeiler. Op 19 april komt hij naar Raalte.

In vogelvlucht worden de eerste vijf reizen besproken. Hij vertelt van de triomfen en de problemen onderweg. Het gaat vaak ook over het waarom.

In 2007 vertrok Henk de Velde uit Nederland. Hij zou niet terug komen. Het eerste deel van zijn boekenreeks over deze reis zonder einde verscheen onder de titel “Nergens is ook ergens.” In het tweede deel “Een Krijger onderweg naar huis” doet hij Australië aan en vaart hij naar de “happy islands” van Papoea-Nieuw Guinea naar de paradijzen van Micronesië. Daar wordt hij ingehaald en geëerd als een ‘ppalu’, de eretitel voor navigator uit de oude Micronesische legenden. Toch laat hij het paradijs achter zich en zeilt via Guam naar Japan.

Henk is niet alleen lands meest bekende zeezeiler, hij kan ook vertellen en dat doet hij op donderdag 19 april in de Bibliotheek Raalte. Hij illustreert zijn presentatie met honderden beelden. Hij neemt zo zijn toehoorders mee de wereld rond.

Aanvang is om 20.00 uur, toegang kost 7,50 euro. Leden van de bieb betalen 6 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.