wereldwaterdag overal water in nederland

Het is donderdag Wereldwaterdag. Op deze dag wordt door meerdere lidstaten van de Verenigde Naties de mondiale (drink)waterproblematiek onder de aandacht gebracht. Dat wordt onder meer gedaan door evenementen te organiseren en informatie over water te verspreiden. In Nederland wordt dat gedaan door onder meer Netherlands Water Partnership, Aqua For All en Unicef.

Een Nederlands initiatief dat bijdraagt aan deze dag is De Dopper. De Dopper is een hervulbaar waterflesje, waarvan een deel van de verkoopopbrengst bij het goede doel terecht komt. Onlangs schonk de Dopper ruim 28.000 euro aan de internationale gezondheidsorganisatie Simavi. Dat geld wordt gebruikt voor drinkwaterprojecten elders op de wereld.

Los van de steun aan het goede doel, is de Dopper ook gewoon een leuk hebbeding. De witte kap op het flesje dient als kap, maar kan ook als drinkbeker gebruikt worden. Uit de fles drinken kan ook; dan haal je gewoon ‘de voet’ van de beker weg. En nog leuker? Dit drinkflesje komt met een app voor de smartphone.

Op verschillende punten in Nederland (en elders op de wereld) kun je het flesje namelijk gratis vullen. Zo hoef je bijvoorbeeld tijdens een dagje stad niet per se je dorst op het terras te lessen. Je kunt namelijk op een kaart in de app zien waar je het flesje kunt vullen.

Salland heeft nog geen vulpunten, maar Zwolle en Deventer wel. Zo kun je bijvoorbeeld bij La Place (het restaurant van V&D) het flesje gratis laten vullen. Ook Jackies NYCuisine in Deventer en Restaurant De Buik van Parijs in Zwolle vullen je flesje graag.

Met behulp van De Dopper zijn inmiddels bijna 100 waterpompen en 200 sanitaire voorzieningen gerealiseerd. Winkels verkopen jaarlijks enkele tienduizenden Doppers. Zo wordt ook op wegwerpflesjes bespaard.

Meer info en verkoop op staging2.dedopper.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.