waarmee mag het college van u aan de slag

Gosse Hiemstra wordt de nieuwe CDA-wethouder van de gemeente Raalte. Hij volgt Roger de Groot op die burgemeester wordt in De Wolden. Naar aanleiding van de komst van Gosse Hiemstra ging Salland Centraal de straat op met de vraag, ‘waarmee mag het verfriste college van u meteen aan de slag?’

‘De parkeerplaatsen bij de voetbalvelden’

“De parkeerplaatsen bij de voetbalvelden”, stelt Heinoër Gerrit van der Kolk. “Ik ben vrijwilliger bij VV Heino, dus houd ik het dicht bij huis… Zaterdag staan de auto’s tot aan het kerkhof. Er is niet voldoende ruimte. Ook als het eerste thuis moet spelen is het bal. Ik weet dat VV Heino en de tennisvereniging ermee bezig zijn, maar er hangt een prijskaartje aan en het duurt lang. Laten ze dat overleg maar eens een nieuwe impuls geven. En nu we toch bezig zijn, laten ze ook eens een nieuwe bestemming zoeken voor het oude gemeentehuis. Het staat er maar en het staat er maar. Of nieuwe gebruikers vinden of de boel gewoon afbreken.”

‘Laat het Filmhuis in het Kulturhus blijven’

Arno Guldemond uit Raalte kijkt om zich heen. “Van mij mogen ze het zwerfvuil wel eens wat beter aanpakken. Al dat plastic en vuil, het blijft maar rondzwerven. Daarom lijkt het in Raalte vaak rommelig.” Hij denkt nog even na: “En ik zou het college willen vragen om een lans te breken voor het Filmhuis. Die club is goed bezig. De formule slaat aan en nou moeten ze weg uit het Kulturhus. Daar is een zaal, daar is een ruimte, daar is toch het Kulturhus voor gemaakt! Misschien dat het Hoftheater wel een plekje heeft, maar dan is het Filmhuis weg uit het Raalter centrum en wordt voor een deel van het publiek de drempel al weer veel hoger.

‘Onderhoud groenvoorzieningen’

Miny en Jan Naber uit Heino zijn van mening dat het onderhoud van de openbare werken wel een impuls kan gebruiken. “Bij ons in de straat waren twee lantaarnpalen kapot. Het duurde weken voordat ze gerepareerd waren”, stelt Miny. Jan, die al enkele meters vooruit was gelopen, komt weer terug en hoort zijn vrouw. “Het is natuurlijk niet allemaal negatief bij de gemeente”, zegt hij. “Maar ze mogen van mij iets meer actiebereidheid tonen. Het onderhoud van de groenvoorzieningen is waardeloos. De perkjes, de borders, overal ligt hondenpoep. En ze mogen van mij ook wel wat doen aan de hoge drempels. Als je vanaf Lemelerveld naar Heino rijdt kom je op de Capellenweg een enorme heuvel tegen. Het lijkt wel een lanceerplatform.”

‘Buslijn tussen Raalte en Heeten’

Hennie en Theo Haarman uit Heeten willen graag weer een busverbinding tussen Heeten en Raalte. “Die is er geweest en dat is stopgezet omdat de lijn niet rendabel was, maar het was wel zonde.”, stelt Hennie. “Daar zijn veel mensen de dupe van geworden. Ouderen maar bijvoorbeeld ook de bewoonsters van het vrouwenopvangtehuis waar ik vrijwilligster ben. Die mensen kunnen dus echt niet in Raalte komen. Dan kun je wel zeggen: neem een taxi, maar daar hebben ze het geld niet voor.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.