vrouw achter het stuur ford ka

Tja, wie kent het niet….de uitdrukking ‘dat zal wel weer een vrouw achter het stuur zijn’. En dat klopt, in veel auto’s zit er een vrouw achter het stuur, in de andere auto’s is dat een man. Meer opties vind je ook niet. Maar hoe gaat dat dan… een vrouw achter het stuur? Wij (de dames van Salland Centraal) nemen je mee in onze bevindingen en belevingswereld.

Elke twee weken hebben wij een aantal dagen een auto op proef. En we kijken heus verder dan alleen het uiterlijk, de kinderen, kinderwagen en boodschappen moeten natuurlijk ook mee. Verder moeten we naar de sportclubjes, de vriendinnen, naar ons werk enz. We gaan dus testen hoe deze auto zich staande houdt in ons drukke leven. Met recht dus een vrouw achter het stuur….

We bijten het spits af in een Ford Ka. En niet zomaar eentje. We hebben lederen bekleding, extra brede wielen, verwarmde voorstoelen en voorruit en een start/stop systeem. Om te zien een leuke auto (persoonlijk vind ik de velgen niet mooi, maar goed, ook niet iedereen loopt met dezelfde handtas, smaken verschillen zullen we maar zeggen). De achterbak is verrassend ruim, ook na iets te veel boodschappen halen krijgen we alles keuring ingepakt zonder te proppen. Op de achterbank heb je wel wat minder ruimte maar met wat passen en meten kan toch de maxi-cosi naast de hond op de achterbank.

Wat wel echt super is, inparkeren is een eitje. Onze Ka, zoals we ‘m lieftallig noemen, stuurt heel soepel en door het formaat hoef je ook geen rondjes meer te rijden om een plekje te zoeken waar je de auto wel tussen krijgt. Makkelijk dus voor in het dorp! Maar ook op de snelweg kan de Ka met zijn 1.2 motor goed meekomen. Wat de auto ruim en mooi maakt, is ook het grote panoramische dak. Is toch een tikkeltje luxer, dus daar kan je zeker mee aan komen rijden.

Al met al is deze auto door ons dan ook goedgekeurd. Hierin durf je wel ergens voor de dag te komen, voldoende ruimte, stuurt lekker soepel en eerlijk is eerlijk, hij is toch ook wel schattig.

De Ka die wij deze week tot onze beschikking hadden staat te koop bij Autobedrijf Schulten aan de Klipperweg 10 in Raalte, tel: 0572-354200. Meer informatie op staging2.autobedrijfschulten.nl

[i]Specificaties:

*Ford Ka Titanium X, 1.2i, 69 pk

*Winter pack (verwarmde voorstoelen en voorruit)

*Airco, panoramadak, lederen bekleding

*Kleur is Crystal White

*Achterspoiler, 16 inch lichtmetalen velgen in de kleur Panther Black

Vraagprijs 13.495 euro (Er is al een nieuwe Ford Ka leverbaar vanaf 8.650 euro). [/i]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.