vernieuwing stadion eagles heeft prioriteit

Edwin Mulder (42) maakte als vastgoedadviseur bijzonder snel carrière. Hij was niet alleen de jongste directeur van DTZ Zadelhoff in Nederland, maar ook nog eens de jongste aandeelhouder van Nederlands grootste bedrijfsmakelaarskantoor. Op jonge leeftijd had hij al veel bereikt. Reden om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daarom richtte hij ruim twee jaar geleden niet alleen zijn eigen bedrijf Velderberg Vastgoed op, maar werd in januari 2009 ook nog eens voorzitter van Go Ahead Eagles. In die ‘magische’ voetbalwereld voelt Mulder zich inmiddels prima thuis.

Een vreemde in voetballand is de geboren Deventenaar niet. Hij speelde zelf in de jeugd bij V&K, nu sv Twello, en haalde zelfs het Gelders Selectie-elftal. Maar op 18-jarige leeftijd brak hij zijn rug bij het ontkoppelen van een paardentrailer. Wat volgde was een moeilijke periode langs de lijn. Inmiddels heeft Mulder zijn passie weer opgepakt in zijn woonplaats Hellendoorn, waar hij recreatief voetbalt bij VV Hellendoorn. Ook zijn vier kinderen, twee jongens en twee meisjes, trappen daar tegen het leer. “En daarnaast ben ik groot fan van Go Ahead Eagles. In 1976 had ik mijn eerste seizoenkaart. Ik zat, samen met mijn vader, moeder en opa, voor het bestuur.”

Dat je als voorzitter ook fan van de club bent, is soms lastig. Maar dat maakt het werk volgens Mulder wel leuk. “Je moet als bestuurslid ook iets met de club hebben. Ik zou bijvoorbeeld nooit voorzitter van Ajax kunnen worden. Daar heb ik niets mee. Gemiddeld ben ik twee tot 2,5 dag per week bezig met de club. En daar reken ik de wedstrijddag niet bij. Doordeweeks geef ik ’s avonds ook geregeld presentaties op voetbal- en businessclubs. Je moet je als club laten zien en jezelf verkopen.”

Het verkopen van de club is ook precies waar Mulder de nadruk op wil leggen. “Onze focus ligt op de inkomsten en niet op bezuinigen. Mijn idee is dat we veel meer inkomsten kunnen genereren. Toen ik begon zat er één persoon op de commerciële afdeling, nu zitten er vier. Ik ben van mening dat je moet investeren in de accommodatie en de organisatie en niet al je geld direct op het veld moet uitgeven. Uiteindelijk is het ultieme doel wel de spelersbegroting vergroten. Echter je organisatie en accommodatie zijn je tools om geld te generen. Ik geef het geld op dit moment liever uit aan commercie dan aan een vierentwintigste speler. We vertellen onze nieuwe spelers ook, dat er niet extreem veel mogelijk is op het gebied van salaris. Maar ze kunnen bij ons wel heel veel leren. Go Ahead is een mooie tussenstop. Je werkt met grote namen als Marc Overmars, Paul Bosvelt, Michel Boerebach en Joop Gall.”

Financieel gezien staat Eagles er uitstekend voor en is het zelfs één van de gezondste voetbalclubs van Nederland. Op het veld gaat het dit seizoen iets minder voorspoedig. Toch is iedereen binnen de club positief. “Dit seizoen verwachten we zeker de play-offs te halen. En dat gaat ook lukken. We willen structureel in de top 5 van de Jupiler League meedraaien. En elk jaar hopen we stiekem op promotie naar de Eredivisie. Dat is ook mogelijk, alleen er vervolgens in blijven is de uitdaging. Het grootste probleem is de begroting. Deze moet gewoon fors omhoog. Je ziet een sterke gelijkenis in de begroting en de resultaten. Wij hebben ongeveer de zevende begroting van de Jupiler League en staan ook vaak rond de zevende plek.”

De uitbreiding van het stadion ligt ondertussen al een poosje op koers. Achter de schermen wordt er keihard gewerkt aan de vernieuwing van de Adelaarshorst. “De bouw van het stadion heeft op dit moment onze hoogste prioriteit. De Adelaarshorst ligt echter midden in de woonwijk en dat vraagt logischerwijs enige voorzichtigheid. Want je hebt te maken met omwonenden waar je rekening mee hebt te houden. Bovendien mag de snelheid van de procedure niet ten koste gaan van de kwaliteit hiervan. We zijn mede afhankelijk van de gemeente en van de buurt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.