Home / archiefcentraal / tweede editie dorsdag salland ploffers

tweede editie dorsdag salland ploffers

Na het succes van vorig jaar houden de Salland Ploffers ook dit jaar weer een dorsdag. Dit jaar op Tweede Paasdag, 9 april, op het land van de familie Heuven aan de Hogebroeksweg 33 in Raalte.

Op de dorsdag staan twee antieke dorsmachines in bedrijf. Ook zijn er verschillende demonstraties te zien, zoals ploegen, zaaien, maaien en hooien. Verder kunnen de bezoekers kijken naar oude ambachten en klederdracht. En natuurlijk kun je een consumptie nuttigen in de sfeer van vroeger.

De Sallandploffers zetten zich in om het historische karakter van de agrarische gemeenschap van Salland te behouden. Hun bijdrage is het restaureren van historisch materieel zoals tractoren en oude landbouwwerktuigen van dertig jaar en ouder. En dan blijven die werktuigen natuurlijk niet in de schuur staan. De Sallandploffers houden daarom bijvoorbeeld toertochten, ploegwedstrijden en dorsdagen

Vorig jaar was het al erg druk tijdens de dorsdag. Dat was een beetje onverwacht want heel publiciteit was er niet aan gegeven. Maar de drempel voor passanten om even een kijkje te nemen was erg laag.

Parkeergelegenheid genoeg en de entree was gratis. Dit jaar wordt nog een grotere toestroom verwacht en daarom is er ook aandacht voor een hapje en een drankje en speelplezier voor de kinderen. De dorsdag duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.