twee aanhoudingen na inbraak

De politie heeft in Raalte maandagmiddag twee personen aangehouden, omdat ze vermoedelijk betrokken waren bij een woninginbraak in de wijk Langkamp in Raalte. Bij de inbraak werden sieraden en huissleutels gestolen, maar de inbrekers werden overlopen door een bewoner van het huis.

De twee inbrekers werden aangehouden nadat de politie rond 13.00 uur een Burgernetactie startte, waarin burgers gevraagd werd uit te kijken naar een jongeman met een licht getinte huidskleur van ongeveer 25 jaar. De jongeman was voor het laatst gezien in de buurt van de Markeweg.

Na ruim een uur beëindigde de politie de Burgernetactie. Naar aanleiding van de oproep van de politie, kwamen er bij de meldkamer meerdere reacties binnen. De politie gaat verder onderzoek doen naar het tweetal.

Maandag of dinsdag kan de politie meer informatie over de zaak verschaffen.