trainer oosterwijk ontslagen bij heeten

Trainer Jan Oosterwijk is per direct ontslagen als trainer van het eerste team van SV Heeten. Reden is een vertrouwensbreuk tussen spelersgroep en trainer. Maandagavond heeft het bestuur van de voetbalvereniging de trainer definitief zijn ontslag aangezegd. Henk Willemsen neemt tijdelijk de rol van trainer op zich.

“Er werd door de spelersgroep kritiek geuit op de manier van spelen en trainen. Dat kwam in een gesprek tussen bestuur en een aantal spelers naar voren. Als bestuur gaven we de spelers toen aan dat ze prima met kritiek op de speelwijze mochten komen, maar dat ze daarmee eigenlijk samen met de trainer een oplossing moesten zoeken,” aldus voorzitter Harry Oosterhuis. “Vorige week vrijdag hebben we toen tijdens een gesprek besloten om het onderwerp over het weekend heen te tillen, maar toen meldde de trainer zich vervolgens op zaterdag ziek. Gisteravond heeft uiteindelijk het gesprek plaatsgevonden, waarop wij besloten hebben dat we uit elkaar moesten gaan.”

Volgens de voorzitter van SV Heeten heeft het ontslag van Oosterwijk niks te maken met de prestaties van SV Heeten in de Tweede Klasse J. “Als bestuur zijn we daar helemaal niet ontevreden over. We hebben al geen brede selectie en als je dan een deel van je voorhoede kwijtraakt en er vervolgens ook nog blessures en schorsingen de kop opsteken, dan is het niet moeilijk concluderen dat je scorend vermogen kwijtraakt. De spelersgroep wilde meer en anders trainen en een andere speelwijze.”

In het gesprek van maandagavond bleek al snel bracht de trainer naar voren dat hij er geen zin meer in had. “De trainer vond het een aantasting van het vertrouwen,” stelt Oosterhuis. “In samenspraak hebben we zijn contract toen ontbonden, maar formeel hebben we hem ontslagen. Hij stelde zich overigens erg coulant op in de afhandeling.”

De afgelopen twee duels van Heeten, tegen Wijhe ’92 en VV Heino, nam Peter Reimert de honneurs van de trainer waar.

Henk Willemsen neemt voorlopig de rol van trainer/coach op zich, maar slechts voor de rest van dit seizoen. “Voor volgend seizoen moeten we op zoek naar een ander iemand,” stelt de voorzitter. “Maar eerst willen we vol voor lijfsbehoud in de Tweede Klasse gaan.” Willemsen was eerder ook al trainer van Heeten. Hij doet tegenwoordig vooral interimklussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.