st caecilia huldigt drietal leden

St. Caecilia uit Raalte heeft dit weekend drie leden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange lidmaatschap. Tonnie Korenromp is al 40 jaar lid en Herman Heerink en Herman Schottman zijn beiden al 25 jaar lid van de muziekvereniging.

Tonnie Korenromp is als 12-jarig ventje lid geworden en begonnen op de althoorn. Gaandeweg is hij overgestapt op de bariton. Begonnen op de tweede partij en uitgegroeid tot de eerste baritonist van St. Caecilia. Op voortreffelijke wijze heeft hij daarop zijn partijtje meegeblazen. Op datzelfde instrument stond hij zowel bij de kopergroep als bij de Klankkapel zijn mannetje. Bij de huldiging van zijn 25-jarig jubileum werd gememoreerd dat het enige opvallende aan Tonnie zijn onopvallendheid was.

Dat is momenteel echter wel anders. Door gehoorklachten heeft hij moeten besluiten te stoppen met blazen. Hij is behouden gebleven voor het orkest, want op het moment is hij verantwoordelijk voor bijna de gehele percussiesectie van het orkest. Dat doet hij echter niet onopvallend. Hij laat eenieder horen dat hij er ook bij hoort. Kortom, een muzikant in hart en nieren met een grote liefde voor ‘St. Caecilia’, de vereniging die het mogelijk maakt zijn grote hobby uit te oefenen.

Herman Heerink is 25 jaar geleden begonnen op de bugel. Omdat hij fanatiek linkshandig is, is hij vrij snel overgestapt op de schuiftrombone. Dit instrument kan zowel door rechtshandigen als door linkshandigen worden bespeeld. Hij is een gewaardeerd muzikant. Naast het spelen in het orkest heeft hij vanaf het begin meegespeeld met de bigband van Hans Groen, die later omgedoopt is tot Bigband Cool 24.

Sinds kort is hij gestopt bij de bigband. Het orkest van ‘St. Caecilia’ is echter blij dat hij zijn partijtje bij het orkest mee blijft blazen en hoopt nog jaren gebruik te kunnen maken van de muzikale kwaliteiten van Herman.

Herman Schottman is 25 jaar geleden begonnen op de trompet. Hij is dit instrument al die jaren trouw gebleven en speelt de tweede trompet in het orkest. Bij de vroegere optredens van de Klankkapel werd regelmatig gebruik gemaakt van de geluidsinstallatie van Herman Schottman. De leden van de Klankkapel hebben Herman toen overgehaald ook mee te spelen met de Klankkapel, omdat hij er toch altijd al was met zijn installatie.

Zodoende speelt Herman ook al jaren in de Klankkapel. Verder stelt Herman, als eigenaar van Hersch Licht en Geluid VOF, bij diverse optredens van het orkest zijn geluidsinstallaties beschikbaar. Kortom, ook Herman maakt zich zeer verdienstelijk voor ‘St. Caecilia’.

Trouwe leden dus, zoals boven te lezen, en zeker niet alleen op muzikaal gebied. Bijvoorbeeld zorgen dat er bij optredens stoelen, installatie, grote instrumenten e.d. tijdig aanwezig zijn, maar ook voor het draaien van bardiensten draait het drietal hun hand niet om.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.