scouts verwijderen bomen op heuvelrug

De welpen, scouts en explorers (jeugdleden in de leeftijd van zeven tot veertien jaar) gingen samen met de leiding naar de heide, waar Wilco van Burken van Staatsbosbeheer klaar stond met een aanhanger vol materiaal. Zagen, handschoenen, vuilniszakken en ranja voor tussendoor. De jeugdleden luisterden met volle aandacht naar de uitleg van Van Burken. Hij vertelde de groep over het ontstaan van de Sallandse Heuvelrug, op welke manier je de leeftijd van dennenboompjes kunt achterhalen (takken tellen) en hoe je met de scherpe zaag om moet gaan.

Daarna werd het echte werk verricht: het verwijderen van dennenbomen, want die horen niet thuis op de heide. Gewapend met zaag gingen de Scouts in tweetallen aan de slag. Kleine en grote naaldbomen werden met de grond gelijk gemaakt. Overal werd enthousiast gezaagd en klonken vreugdekreetjes als er weer een boom tegen de grond smakte. Aan het eind van de middag was een groot deel van het gebied boom-vrij gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.