school de maat helpt t olde manegepeerd

De leerlingen van school De Maat uit Ommen hebben vrijdag de handen uit de mouwen gestoken bij ’t Olde Manegepeerd in Dalmsholte. Dit uiteraard in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Het oude terras werd afgebroken, zodat eigenaren Rika en Ab Lassche volgende week kunnen beginnen met het nieuwe houtwerk. Maar de leerlingen deden meer.

“Tot onze verrassing kwam de vraag vanuit de groep of ze ook stallen konden mesten. Zo was een ieder al snel met de werkzaamheden begonnen. In de loop van de morgen kwam Roos de cheque van 1.500 euro overhandigen die we gekregen hadden van de F.E.Baron Mullert st”, vertelt Rika.

Samen met de 500 euro van het Oranje Fonds kan het nieuwe houtwerk geplaatst worden. Daarnaast kan er ook nieuw gereedschap gekocht worden. “Dit is nodig, omdat onze mestvorken toch wel erg oud waren geworden.”

Zaterdag 17 maart gaat een aantal vrijwilligers een stal schilderen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.