schijn een lichie op mij

“Oh middernacht, schijn een lichie op mij,” Harry Slinger, de zanger van Drukwerk, zong het in 1982 al. In Raalte Noord is het nu eindelijk zo ver. Twee bruggen over het water, vanaf de Harinkdijk naar de Twickel en de fietsbrug bij de rotonde met de Zuidwijklaan, zijn sinds kort weer verlicht. Hoe lang zullen die bruggen het nummer van Drukwerk gezongen hebben?

Het antwoord op die vraag kan niet anders zijn dan ‘lang’. Drie tot vier jaar zelfs, schat gemeenteraadslid Wim de Hair. Vrijdagavond deed de verlichting het ineens weer. In de voorschakeling van de verlichtingsinstallatie zat een constructiefout, waardoor de verlichting op beide bruggen het begaf, jaren terug al.

Het gemeenteraadslid van GemeenteBelangen heeft zich hard gemaakt voor herstel. Niet in de raadszaal, met stoere populistische politieke uitspraken. Nee, gewoon middels overleg. Zelf noemt De Hair het ‘stille diplomatiek’.

Hoe het ook heet. De bruggen hebben weer licht. En dat niet alleen, het verhoogt het veiligheidsgevoel ook nog eens. Lang niet gek, die stille diplomatiek van meneer De Hair.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.