sallandtrail afzien maar vooral genieten

“Als deelnemer van de 50 kilometer trail startte ik om 10.00 uur. 5 minuten later zou de 25 kilometer trail starten. Al kletsend met andere lopers probeer je in een goed loopritme te komen. Dit is niet eenvoudig daar de eerste 25 kilometer een aaneenschakeling van pittige hellingen op een onverharde ondergrond is. In dit deel van het parcours krijgen de benen geen moment rust. Na een uur heb ik naar mijn gevoel de slag te pakken. De eerste Supercoop-verzorgingspost is na ongeveer 12,5 km. De deelnemers keken zich hier de ogen uit. Ze konden zich tegoed doen aan Limburgse vlaaien, winegums, zoutstengels, cola etc. Ze werden gekscherend “vreetposten” genoemd. De kilometers daarop volgend was het dan ook vooral de complimenten in ontvangst nemen over deze Supercoop-posten.”

“Na 25 kilometer, bij zwembad Het Ravijn, finishten de 25 km traillopers en begon het tweede gedeelte. Via de trap bij het station gingen de lopers het Nationale Park in. In dit gedeelte troffen de lopers vooral lange slopende hellingen, maar vooral ook adembenemende vergezichten over de heide. Door de laaghangende bewolking en lichte miezer, gaf dit af en toe een mooi spookachtig beeld. In dit tweede deel waren alleen de ultralopers actief. Met regelmaat zag je een ultraloper even met een fotocamera de prachtige natuur en zijn medelopers vastleggen. Bij de verzorgingsposten werd rustig even stilgestaan en gekletst met de vrijwilligers. Even tijd voor krentenwegge en zelfs chips om vervolgens de slopende route verder af te gaan. Het mulle zand op de lange hellingen voelde langzaam aan als drijfzand. De laatste 3 km gingen licht heuvel af, maar dit werd niet meer als voordeel ervaren voor de zwaar vermoeide benen. Na bijna 50 km kijk je bovenaan de trap boven het station over het zwembad uit. Met zwaaiende armen staan de organisatoren je nog even aan te moedigen alvorens je persoonlijk te ontvangen bij de finish.”

“Er komen momenteel zo veel laaiend enthousiaste berichten op ons af van deelnemers en vrijwilligers, dat we voor volgend jaar niet meer om een vervolgaflevering van deze try-out heen kunnen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.