sallands erfgoed show draait op volle toeren

De Erfgoed Show van Stichting Sallands Ergoed trekt deze maand door Raalte, Wijhe, Holten, Hellendoorn en Diepenveen. De show trok dit najaar al volle zalen. Popartiest Thomas Tijs zorgt voor de muzikale omlijsting.

De Erfgoed Show is een vermakelijk avondje uit met een serieuze ondertoon. Op het programma staan een spoedcursus boerderijkunde en de verkiezing mooiste boerderij van Salland, in afwisseling met muziek en sfeerbeelden van de regio. Stichting Sallands Erfgoed wil met het avondprogramma het bewustzijn van de kracht en schoonheid van Salland versterken.

De eerste Erfgoed Show heeft vijf pareltjes van boerderijen opgeleverd voor de verkiezing ‘mooiste boerderij van Salland’. Tijdens het avondprogramma bepaalt het publiek de mooiste boerderij van het dorp uit de vijf genomineerden. De winnaars van de tien dorpen in Salland strijden via een internetverkiezing om de titel. De eigenaar van dit pand wint naast eeuwige roem een gratis onderhoudsinspectiebeurt door Monumentenwacht en een deskundig historisch bouwonderzoek met artistieke impressie van boerderijkenner Everhard Jans. De uitslag en prijsuitreiking volgt tijdens de tweede editie van het Sunny Farm Festival in Heeten op 16 juni.

“Het is heerlijk om door Salland te toeren”, aldus de geboren Luttenberger Thomas Tijs. “Ik neem graag een route binnendoor om van al dat groen en die prachtige boerderijen te genieten.” Als jongen reed Thomas Tijs voor het landbouwmechanisatiebedrijf van zijn familie al op de trekker door de hele streek. Nu gaat hij samen met Stichting Sallands Erfgoed “toeren” door de regio. “Geweldig om te doen!”, zegt hij.

Thomas Tijs maakte furore met zijn rockband Damaged Brain. Tegenwoordig zingt hij ook in het dialect. “Dan komt het veel dichterbij”, zegt Thomas. Hij juicht de ambitie van de jonge stichting om karakteristieke boerderijen voor de toekomst te behouden van harte toe. “Ik ben tussen de mooiste boerderijen opgegroeid. Dat doet je wel wat. Ik draag de Sallandse cultuur een warm hart toe.”

De shows vinden plaats in Raalte op 28 maart (Kruidentuin Mariënheem), Wijhe op 12 april (Logtenberg Boerhaar), Holten op 17 april (Bonte Paard Dijkerhoek), Hellendoorn op 26 april (De Kroon) en Diepenveen op 22 maart (Hof van Salland). Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De tournee is mogelijk gemaakt door subsidies van LEADER en de Rabobank. De entree en consumpties zijn gratis.

Zie staging2.stichtingsallandserfgoed.nl voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.