rohda betaalt nieuwbouw met obligaties

De bouw van vier kleedkamers en een instructieruimte op sportpark Tijenraan wordt betaald met obligaties. Voor 100, 500 of 1.000 euro kun je een schuldpapier kopen van Rohda Raalte. In totaal wil Rohda 100.000 euro ophalen onder de leden met de actie ‘Mister Oblie’.

Het voordeel van obligaties is dat Rohda het grote bedrag voor de nieuwbouw niet in één keer zelf hoeft te betalen. Het geld wordt geleend van meerdere personen. Elk jaar wordt een deel van de obligaties terugbetaald. Door loting wordt bepaald welke schuldeiser zijn geld direct terugkrijg. Over twintig jaar moeten alle obligaties terug zijn betaald.

Doordat de obligatieregeling volledig wordt aangewend voor de nieuwbouw is de lening voor een deel gedekt door onderpand. Daarnaast levert de nieuwbouw door verhuur aan andere verenigingen ook cash op voor de vereniging. Hierdoor kunnen de obligaties beetje bij beetje worden afgelost en betaling is hierdoor gegarandeerd.

De eerste obligaties zijn inmiddels toegezegd. Het is de bedoeling dat het volledige bedrag de komende maanden wordt opgehaald. De formulieren zijn af te halen in de kantine of te downloaden van de website van Rohda Raalte. Deze kunnen vervolgens worden ingeleverd in de kantine. Op staging2.rohdaraalte.nl wordt de komende dagen meer over de actie bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.