recorddeelname bedrijvendagen lemelerveld

‘Van Sukerbiet tot ondernemend Lemelerveld’ is het motto van de komende open bedrijvendagen in Lemelerveld. Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 maart opent een veertigtal leden van de Ondernemers Vereniging Lemelerveld de deuren voor het publiek. Het is de vijfde editie van de open bedrijvendagen in het Sukerbietendorp. “En met een bredere insteek en meer deelnemers dan ooit”, vertellen Edwin van Dijk en Rudie Knobben namens de organisatie.

Dat is mede te danken aan het gegeven dat de organisatie van het evenement deze keer anders vorm gegeven werd. “Bij eerdere edities werd de kar vaak getrokken door een kleine club”, vertelt Edwin. “Nu hebben we een speciale commissie van acht leden in het leven geroepen. Naast Rudie en mij bestaat die uit Marcel Reimink, Gerben Krukkert, Ronnie Duteweerd, Gerard Harmsen, Niels Schoorlemmer en Marcel Zwakenberg. Door de taken goed te verdelen, kun je veel meer. Dat heeft dan ook voor nog meer enthousiasme en deelname gezorgd.”

Vrijdag, zaterdag en (soms) zondag gaan de deuren van de circa veertig deelnemers open. “Je hebt met ondernemers te maken, dus we weten zelf nog niet eens wat er precies allemaal gaat gebeuren”, vertellen Edwin en Rudie lachend. “Sommigen laten het bijvoorbeeld afhangen van het weer. Het is in elk geval zeker dat er op het Kroonplein allemaal extra activiteiten voor jong en oud zullen zijn. Als de weersomstandigheden goed zijn, verwachten we een heel groot randprogramma. Het is tenslotte ook een feestje. Maar houd daarvoor vooral onze site staging2.bedrijvendaglemelerveld.nl in de gaten.”

Van alles te zien en te doen dus in het dorp en op bedrijventerrein ‘t Febriek. En wellicht dat een bezoekje aan de open bedrijvendag op zaterdag ook gecombineerd kan worden met een kijkje bij de grote brandweerkorpsenwedstrijd die die dag op verschillende locaties in en om Lemelerveld plaatsvindt. Maar liefst 24 teams doen mee.

Het saamhorigheidsgevoel is één van de grote krachten van de leden van de OVL. Dat uit zich niet alleen in de organisatie van de open bedrijvendagen. Zo werken de ondernemers samen op het gebied van afvalinzameling, beveiliging, onderhoud en energie-inkoop. Momenteel wordt er zelfs nagedacht over gezamenlijke energieopwekking.

Edwin en Rudie benadrukken het nog maar even: Lemelerveld telt relatief veel bedrijven. Het dorp voorziet binnen de gemeente Dalfsen in 20 procent van de werkgelegenheid, terwijl het ‘maar’ 12 procent van de inwoners van de gemeente huisvest. “Als we dat vergelijken met de buurtdorpen scoren we goed”, vertellen de twee. Het heeft volgens hen alles te maken met het gegeven dat het dorp tot in ’97 onder vier gemeenten viel. “Als er zaken gerealiseerd moesten worden, moest de bevolking altijd in gesprek met de gemeenten Dalfsen, Ommen, Raalte en Heino. Hierdoor was er bepaald geen sprake van snelle besluitvorming. Maar hierdoor heeft het dorp ook geleerd dat het zelf op de barricaden moet springen om zaken gedaan te krijgen. De ondernemersgeest zit daarom bij iedereen in het bloed.”

De open bedrijvendagen worden donderdag 22 maart om 19.15 uur officieel geopend met de onthulling van een nieuw kunstwerk op het Kroonplein. Dit kunstwerk wordt aangeboden door de leden van de OVL. Het onderwerp heeft alles te maken met de oorsprong van Lemelerveld. Het kunstwerk is van de hand van Lemelervelder Wim Spijkerman.

Meer informatie op staging2.bedrijvendaglemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.