raalter rhonradtursters behalen brons bij nk

Afgelopen zaterdag vonden de Nederlandse Kampioenschappen Rhönradturnen plaats in Purmerend.

Van de niveau’s 1 tot en 6 (waarbij nivo 1 het topnivo is) was er plek voor 58 deelnemers, waarbij vanuit RGV Kwiek Raalte vijf turnsters en een turner deelnamen.

Ze moesten voldoende punten verzamelen tijdens de voorronde, die in Raalte in januari heeft plaatsgevonden voor de regio Noord-Oost. De andere voorrondes vonden plaats in West- en Zuid Nederland. Dit jaar was het extra moeilijk de NK limit te behalen, doordat de criteria enorm zijn aangescherpt.

Vanuit RGV Kwiek Raalte streden Jelle Nijhof in nivo 6, Danique Lokate, Sharon Huis in ’t Veld in nivo 5, Hanneke van Vledder in nivo 3 en Myrthe Lokate en Eline te Wierik beide in het topnivo 1 (Eline als senior, Myrthe als junior).

Het niveau waarop de sport beoefend werd was erg hoog, een lust om naar te kijken. Rhönradturnen komt steeds meer op. De onbekende sport was jarenlang wat onbemind, omdat er landelijk weinig aandacht aan werd besteed, maar het is topsport in alle vormen en het nivo wordt steeds hoger.

De Raalter Rhönradturn(st)ers en hebben op alle drie de onderdelen spiralen – springen en rechtuit-turnen goed gepresteerd.

Vooral een zeer bijzondere prestatie voor Eline te Wierik, die in het hoogste nivo het erepodium mocht betreden met haar bronzen medaille voor de driekamp. Ze was net hersteld van een gebroken voet, maar kon weer volop strijden en vocht zich naar de derde medaille.

Myrthe Lokate werd met haar hoge streksalto van het 2,15 meter hoge rad derde op het onderdeel sprong en heeft zich daarmee geplaatst voor de toestelfinale, die tijdens de Ahoy cup op 16 juni in Rotterdam worden gehouden. In totaal werd ze derde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.