plaatsen vrij voor dagbesteding swaenewoerd

Op Swaenewoerd, onderdeel van Zorggroep Raalte, wordt een relatief nieuwe vorm van dagbesteding aan Sallandse senioren geboden. Speciaal voor zelfstandig wonende ouderen die nog vitaal zijn en geen indicatie krijgen voor dagbesteding, maar wél behoefte hebben aan ontmoeting en er even tussenuit willen zijn. Deelnemers betalen een kleine bijdrage aan een gezellige ochtend die wordt afgesloten met een warme maaltijd.

“We kijken er naar uit om hier naar toe te gaan”, vertellen de dames en heren enthousiast. “En het zou fijn zijn als er nog meer mensen bij ons komen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd.”

Toen twee jaar geleden bleek dat door overheidsmaatregelen een grote groep zelfstandig wonende ouderen geen indicatie voor dagbesteding meer kreeg, kwam Zorggroep Raalte in actie. Om deze senioren, voor wie dit sociale gebeuren zo waardevol kan zijn, tegemoet te komen werd met financiële steun van de gemeente Raalte een Wmo-groep opgericht. Hiervoor is dus geen indicatie van het CIZ vereist.

Senioren betalen 7,50 euro per keer, waarvoor ze een gezellige ochtend met activiteiten en een warme maaltijd krijgen aangeboden. Dit onder begeleiding van zeer betrokken vrijwilligers en ondersteund door professionele medewerkers van Zorggroep Raalte.

Deelnemers geven zelf aan dat ze het prettig vinden om op deze manier onder leeftijdsgenoten te komen. “Tijdens de koffie hoor je de nieuwtjes uit het dorp. Daarna wordt er meestal een kaartje gelegd, bingo gespeeld of bijvoorbeeld gesjoeld. We vinden het ook fijn dat we hier samen eten. Thuis zitten we vaak alleen aan tafel, dat bevordert de eetlust niet.”

Zorggroep Raalte beoogt met deze vorm van dagbesteding een bijdrage te leveren in het voorkomen van eenzaamheid en verveling onder ouderen. Het biedt tevens gelegenheid om het werk van het thuisfront of de mantelzorger te ontlasten.

Wie meer wil weten of vrijblijvend een keer zou willen kijken, kan contact opnemen met relatiebeheerder Irma van den Broek van Zorggroep Raalte via 0572-341700 of i.vandenbroek@zorggroepraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.