plaatje sv raalte begint compleet te worden

Als er één ding blijkt uit de inspanningen die SV Raalte heeft geleverd om een nieuwe kantine en extra kleedruimte te bewerkstelligen, is dat het met het clubgevoel wel goed zit. “Hoewel we officieel nog niet het groene licht hebben gekregen voor de laagrentende lening van de gemeente, hebben we er vertrouwen in dat dat snel in orde wordt gemaakt, zodat dan ook meteen de schop de grond in kan”, stelt William Derks namens de vereniging. “We hopen in oktober ons 75-jarig bestaan te vieren in de nieuwe accommodatie. We staan te trappelen om te beginnen! En als het zover is, zal ook iedereen klaar staan!”

Het project omvat naast de bouw van een nieuwe kantine bij het complex aan de Jan van Arkelstraat ook de verbouwing van de huidige kantine tot een viertal kleedkamers. De totale investering bedraagt ca. 300.000 euro.

Met voordelige materiaalinkoop, steun en sponsoring van lokale ondernemers en bouw gerelateerde bedrijven én veel zelfwerkzaamheid hoopt SV Raalte veel geld te besparen. De vereniging heeft hiertoe van de gemeente Raalte een laagrentende lening van 150.000 euro toegezegd gekregen. “Daarmee is de begroting rond, maar het wachten is nog op het geld”, vertelt Derks namens de nieuwbouw- en sponsorcommissie. Hij wordt vergezeld door Henny Cents (bestuur SV Raalte) en Raymond ten Broeke (sponsorcommissie). “Dat heeft met allerlei procedures te maken. Het geld is afkomstig van de Regeling Stimuleringslening sportaccommodaties Raalte, maar omdat wij hier op grond van de gemeente gevestigd zijn, is de procedure weer wat lastiger. Maar we hebben goede hoop!”

De accommodatie van SV Raalte is al jaren een zorgenkindje voor de vereniging. De gemeente Raalte, eigenaar van de grond, had jarenlang plannen om de velden aan de Jan van Arkelstraat te gebruiken als woningbouwlocatie. Eerst zou SV Raalte naar Ramele, waar de vereniging nu nog beschikt over een trainingsveld, vervolgens kwam het terrein tussen Rohda en het spoor in beeld. “En ondertussen verouderde de accommodatie aan de Jan van Arkelstraat”, vertelt Cents. “En zolang je geen duidelijkheid hebt over de toekomst van je locatie, ga je ook niet investeren. Dat is geen onwil, dat is realisme.”

Toen de gemeente enkele jaren geleden de vereniging een kunstgrasveld beloofde, werd daarbij ook de toezegging gedaan dat SV Raalte nog zo’n twaalf tot vijftien jaar op de huidige locatie mag blijven. Dat was de doorbraak waarop het bestuur zat te hopen, hoewel de locatie wel beperkingen kent. “De plaats, middenin het dorp, is natuurlijk uniek. Als je het hebt over sport dichtbij de mensen brengen… Maar we zitten hier ingekapseld. We beschikken over twee velden en meer ruimte is er ook niet. De trainingsfaciliteiten blijven de bottleneck. De wedstrijden kunnen we aan, maar als we zo meteen weg moeten uit Ramele, nu mogen we tot nader order nog gebruik maken van die locatie, hebben we echt een probleem. We mogen van de gemeente namelijk geen trainingen houden op het grasveld. Nu is het kunstgrasveld bijna elke werkdag van 18.00 tot 22.00 uur bezet. Als we hier echt verder willen, is een tweede kunstgrasveld eigenlijk noodzakelijk, maar daar gaan we later mee bezig.”

SV Raalte telt op dit moment circa 800 leden (inclusief de handbal, de gymnastiek en de steunende leden), waarvan 440 voetballers.. De huidige zes kleedkamers zijn al jaren te weinig, zo stellen de heren. “Nadat de gemeente ons had toegezegd dat we hier de komende jaren konden blijven, zijn we meteen om tafel gegaan”, vertelt Henny. “Eerst zijn we gaan onderzoeken of twee extra kleedkamers mogelijk waren als uitbouw. Dat mocht niet van de gemeente. Vervolgens kwam het idee om vier nieuwe kleedkamers te maken, daar waar nu de fietsenstalling is. Toen kwam William met het voorstel een nieuwe kantine te bouwen. Daarin gaf het bestemmingsplan wel mogelijkheden. En zo zijn de plannen verder gegroeid. De huidige kantine bouwen we om tot drie of vier kleedkamers, materiaalopslag en een instructie-/ vergaderruimte. Daarmee zijn we toekomstbestendig. Op het moment dat je goede sport- en accommodatiefaciliteiten kunt aanbieden, word je ook weer interessant voor nieuwe leden en kun je als vereniging groeien. We staan te trappelen om te beginnen en als we het verlossende woord krijgen, schieten we uit de startblokken. We hebben er ook vertrouwen in dat dan iedereen klaar staat om te helpen. Zo werkt dat hier gewoon. De saamhorigheid is hier groot, we zijn een echte volksclub!”

Voor meer informatie (ook over de voorwaarden van de obligatieactie) zie staging2.svraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.