Home / archiefcentraal / pas op voor folderbakje aan pinautomaten

pas op voor folderbakje aan pinautomaten

Veiligheidsregio IJsselland waarschuwt voor folderbakjes aan geldautomaten. Aan het geldautomaat kan een kaartlezer zijn geplakt die de gegevens van je bankpas leest. Vervolgens krijg je gewoon contact met de geldautomaat en die vraagt je pincode. Aan de zijkant van de automaat kan een bakje met folders hangen waarin een minicamera zit. Deze camera filmt de invoer van je pincode.

De gegevens van je bankpas worden gekopieerd op een pseudopas en zo kunnen ze in jebankrekening. Dezelfde dag worden er meerdere kopietjes van jouw pas aangemaakt en per internet met bijbehorende pincode verstuurd, zodat er ook in andere landen bedragen worden afgehaald.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.