pas op voor folderbakje aan pinautomaten

Veiligheidsregio IJsselland waarschuwt voor folderbakjes aan geldautomaten. Aan het geldautomaat kan een kaartlezer zijn geplakt die de gegevens van je bankpas leest. Vervolgens krijg je gewoon contact met de geldautomaat en die vraagt je pincode. Aan de zijkant van de automaat kan een bakje met folders hangen waarin een minicamera zit. Deze camera filmt de invoer van je pincode.

De gegevens van je bankpas worden gekopieerd op een pseudopas en zo kunnen ze in jebankrekening. Dezelfde dag worden er meerdere kopietjes van jouw pas aangemaakt en per internet met bijbehorende pincode verstuurd, zodat er ook in andere landen bedragen worden afgehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.