overmars wil sumba van energie voorzien

Gerben heeft tijdens zijn bouwtechnische opleiding op het Deltioncollege de minor duurzaam bouwen gevolgd bij de bevlogen docent Gerrit Laarman (uit Dalfsen). Hij werkte mee aan een bijgebouw van ’t Natuurlijk Huus in Raalte. En ook was hij tijdens zijn studie in Polen om met de gedachte van ontwikkelingshulp mee te werken aan een dorpshuis. “Ik hoop dat ik in Indonesië mijn visie op duurzaamheid en gevoel voor ontwikkelingshulp kan toepassen en hiermee kan bijdragen aan een betere wereld, waarin iedereen een eerlijke kans heeft op een goede ontwikkeling. Maar de uitdaging naar Sumba te gaan is natuurlijk ook ‘gewoon’ een nieuwe uitdaging en een prachtige kans wat meer van de wereld te zien.”

We hebben het over Sumba, het vierde armste gebied van de wereld waar 650.000 mensen wonen. Bijna niemand heeft elektriciteit waardoor er op het eiland na 18.00 uur nauwelijks licht meer brandt en het pikdonker is. Doordat de meeste Sumbanesen geen toegang hebben tot energie, is het voor hen moeilijk om zich economisch te ontwikkelen. De ontwikkelingsorganisatie Hivos wil samen met de lokale bevolking, overheden en bedrijven het eiland voorzien van honderd procent duurzame energie. Want toegang tot energie is een voorwaarde voor meer economische ontwikkeling. Sumba kent prachtige watervallen, een lekkere zeebries en veel zon: klinkt als een perfect vakantie-eiland toch? Maar het zijn meteen ook essentiële elementen voor de opwekking van duurzame energie.

Stemmen op Gerben doe je hier: staging2.hivos.nl/expeditiesumba/. Dat dient wel te geschieden voor dinsdag 13 maart, 12.00 uur. Als je ingelogd bent op Facebook hoef je het artikel maar te liken en klaar is Kees. Hoe hoger Gerben in het eindklassement komt, hoe groter de kans dat hij door Hivos uitgezonden wordt voor een tiendaagse reis.

Gerben: “Ze zoeken vertellers. Enthousiaste avonturiers (zoals ik) die willen bijdragen aan de bekendheid van het werk van ontwikkelingsorganisatie Hivos op Sumba. Als we daar zijn moeten we bloggen, foto’s maken, filmen, noem het maar op. We krijgen speciale opdrachten van Hivos die we samen met de lokale bevolking op het eiland gaan uitvoeren. Al met al moet dat veel publiciteit opleveren. En daarmee moet het uiteindelijke project van de grond komen. Natuurlijk hoop ik ook dan weer van de partij te zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.