overmars vertrekt bij go ahead eagles

Marc Overmars vertrekt na dit seizoen bij Go Ahead Eagles. Dat heeft hij maandag aan het MT van Go Ahead Eagles kenbaar gemaakt. De Epenaar, die in 2005 terugkeerde bij Go Ahead Eagles en in 2008 zelfs voor één seizoen zijn voetbalschoenen weer aantrok, vindt het na zeven jaar tijd voor een nieuwe uitdaging, die hij overigens nog niet heeft gevonden. “Ik zie wel wat er op mijn pad komt”, zegt hij.

Marc Overmars, die tevens aandeelhouder en commissaris technische zaken is in de Raad van Commissarissen van de club, kwam binnen toen de club net was ontsnapt aan een faillissement en in sportief opzicht vanaf de grond moest worden opgebouwd.

“Ik heb in de afgelopen jaren veel geleerd. Als voetballer sta je nauwelijks til bij wat er allemaal in en rond een club speelt. Het was niet altijd gemakkelijk, maar als ik terugblik heb ik een goed gevoel. We zijn als club gegroeid, hebben twee jaar geleden promotie net misgelopen, haalden één keer de kwartfinale en één keer de halve finale in de KNVB-beker. Ook zijn we erin geslaagd spelers te halen en beter te maken en daarvan is de club niet slechter geworden.”

Marc Overmars benadrukt dat de tegenvallende resultaten dit seizoen wel hebben meegespeeld in zijn besluit, maar niet van doorslaggevende betekenis waren. “Ik ben nu zeven jaar op vrijwillige basis actief geweest voor de club. Dat is een flinke periode in mijn leven. Ik heb er altijd veel plezier in gehad, anders houd je het ook niet zo lang vol. Maar er komt een moment dat je toe groeit naar iets anders. En dat we dit jaar niet staan, waar we willen staan, versnelt zo’n proces wel wat. Want uiteraard voel ik me verantwoordelijk. Neemt niet weg dat je niet moet vastroesten in een functie, zoals ik die bij Go Ahead Eagles heb gehad. Misschien dat een frisse wind ook voor de club wel goed is.”

Voorzitter Edwin Mulder betreurt, maar respecteert het besluit van Marc Overmars. “Zijn mededeling viel ons rauw op het dak. Als MT hebben we hem geprobeerd op andere gedachten te brengen, Marc Overmars was en is nog steeds van grote waarde voor Go Ahead Eagles. Hij heeft, ik kan dat niet vaak genoeg benadrukken, op pro deo basis veel tijd en energie gestoken in het technische beleid. Zijn werkweken waren eerder langer dan korter dan veertig uur. Go Ahead Eagles is Marc Overmars veel dank verschuldigd voor zijn niet geringe inzet en vakkennis.”

De leiding van Go Ahead Eagles zal zich op korte termijn gaan beraden over de invulling van deze functie. “Zoals aangegeven, deze beslissing heeft ons overvallen’, aldus Mulder. Die hoopt dat Marc Overmars wel op de één of andere manier bij Go Ahead Eagles betrokken blijft. “De deur staat voor hem altijd open.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.