over tekentherapeuten en tekentaaldocenten

Odilia Klein Koerkamp van Tekenpraktijk Jupiter in Raalte heet je 31 maart van harte welkom in haar eigen praktijk van 11.00 tot 16.00 uur. Je kunt deze dat vrijblijvend en gratis kennismaken met de beeld- en tekentaal.

Op staging2.tekentaal.nl (website van de vereniging Tekentaal, beroepsvereniging van therapeuten en tekentaaldocenten) kun je lezen welke praktijken en ateliers er nog meer mee doen aan deze landelijke tekentaaldag. Tijdens de open dag kun je zien wat het vak van tekentherapeuten en tekentaaldocent inhoudt. Naast informatie kun je ook een workshop volgen en zelf ervaren dat tekenen meer is.

Odilia Klein Koerkamp: ‘‘Ieder mens heeft een bron van bewuste en onbewuste innerlijke beelden. Door deze beelden te tekenen breng je naar buiten wat innerlijk leeft. Goed kunnen tekenen is niet nodig. Ontdekken dat iedereen een eigen uniek beeld- en tekentaal heeft, is al heel waardevol. Sinds de oertijd zijn mensen al bezig met tekentaal. Tekentaal is een middel om te communiceren en betekent letterlijk taal van tekens. Waar woorden vaak tekortschieten zijn beeld- en tekentaal aanwezig. Tekenen is dus een natuurlijke manier om wat innerlijk leeft en belangrijk is naar buiten te brengen.’’

‘‘Iedereen weet wat tekenen is en het lijkt de gewoonste zaak van de wereld, maar toch is het een bijzonder communicatiemiddel voor kinderen en volwassenen. Vooral als kind hebben we ermee te maken en worden we op school gestuurd om creatief met papier en potlood om te gaan. Maar wat kan er nog meer met tekenen? En wat ervaar je daarbij? Praat er op deze dag met anderen over en vraag advies. Wat kan het in jouw leven toevoegen?’’

Zowel de tekentherapeut als tekentaaldocent werken met beeld- en tekentaal. Een tekentaaldocent helpt mensen met het ontwikkelen van hun expressievermogens. Tekenen om te uiten en te ontladen. Voor iedereen die meer van zichzelf wil begrijpen en de kunstenaar in zichzelf wil ontdekken, is tekentaal heel geschikt. Een tekentherapeut helpt mensen hun beelden te verwerken en te bewerken, zodat hun innerlijke kracht en energie weer vrijkomen.

Met deze landelijke Tekentaaldag maken tekentaaldocenten en tekentherapeuten hun vak meer bekend bij het grotere publiek. Van de mogelijkheden en kwaliteiten van tekentaal en tekentherapie is nog lang niet iedereen op de hoogte. Deze landelijke Tekentaaldag is dus een mooi moment om daarmee kennis te maken.

Als je wilt komen naar de open dag en mee wilt doen aan een workshop, moet je je even van te voren aanmelden. Dit kan via 0572 357571. Er kunnen maximaal zes personen deelnemen per workshop. Tijden van de workshops zijn: van 11.00 tot 11.45 uur, van 13.00 tot 13.45 uur en van 14.30 tot 15.15 uur. Je vindt tekenpraktijk Jupiter aan Korhoen 46 in Raalte. Voor meer informatie stuur je een mail naar tekenpraktijkjupiter@home.nl of kijk je op staging2.tekenpraktijkjupiter.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.