out sport start met bootcamp trainingen

OUT! outsport start vanaf maart in Salland met bootcamp trainingen. Bootcamp is een nieuwe tak van sport overgewaaid uit Amerika. Met korte en intensieve trainingsonderdelen vergroot je je kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en behendigheid. Iedereen traint in zijn eigen tempo, maar je profiteert van de discipline en motivatie van de groep.

Tijdens de trainingen wordt gebruik gemaakt van alles wat je onderweg tegenkomt zoals bakstenen, trappen, omgevallen boomstammen, hellingen en dergelijke. In Salland kun je vanaf maart bootcamp trainingen volgen op vijf locaties en zes tijdstippen. OUT! werkt daarbij intensief samen met sportscholen Vitalcentre, Raalte en Heino, Kontrast uit Dalfsen en buitensportcentrum de Wilgenwaerd uit Nijverdal

Er wordt begonnen met een uitgebreide warming-up. Vaak wordt er in de warming-up een stuk loopscholing meegenomen. Daarna wordt als groep een grappig, maar uiteraard vermoeiend (tik)spel gedaan waarmee de warming-up wordt afgesloten.

Na de warming-up volgt een intensieve intervaltraining. Hierbij wordt gebruikgemaakt van alle natuurlijke elementen. Het hoofdonderdeel is hardlopen afgewisseld met spierversterkende oefeningen waarbij je je hele lichaam traint; jumping jacks, bumpees, opdrukken, dippen, buikspieroefeningen enz. Individuele oefeningen en oefeningen in tweetallen worden afgewisseld. De training wordt afgesloten met een cooling down.

“Tijdens de training kom je van alles tegen. We doen korte circuit trainingen, trekken ons op aan boomtakken en doen opdrukoefeningen op bankjes. Doordat we in een kleine groep trainen en de trainer je positief stimuleert kun je net wat dieper gaan“, aldus bootcamp instructeur Quintin Poelen.

Lijkt het je leuk om een keer een bootcamp training te volgen? Kijk dan op staging2.bootcampraalteheino.nl, staging2.bootcampdalfsen.nl of staging2.bootcampnijverdal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.