opgeven is geen optie voor salland dhuzes

‘Ik heb goed nieuws’, zegt Erik Blankenvoorde bij binnenkomst tegen zijn fietsmaat André Roelofs. Wat blijkt: een plaatsgenoot die door de medici al was opgegeven, blijkt nu helemaal kankervrij te zijn. Het zijn van die kleine wondertjes die een enorme stimulans zijn voor alle deelnemers aan de monstertocht Alpe d’HuZes. Niet alleen voor het Heinose duo van de groep Salland d’HuZes, maar bijvoorbeeld ook voor het team Get Fit For Life uit Raalte. Ze omarmen dan ook de slogan van dit fietsfestijn voor KWF Kankerbestrijding: ‘Opgeven is geen optie’.

Het mooie is dat de slogan geldt voor de wielrenners die één of meerdere keren de Alpe d’Huez beklimmen. Maar, het geldt zeker ook voor de mensen die het slachtoffer zijn van die vreselijke ziekte kanker. Sommigen zijn zelfs deelnemer en dat maakt het helemaal bijzonder om woensdag 6 of donderdag 7 juni deel uit te maken van die grote wielerfamilie.

Momenteel is een grote groep fietsers uit Salland druk in training om de Alpenreus te kunnen bedwingen. Heinoërs Blankenvoorde en Roelofs vormen samen met een aantal anderen de groep Salland d’HuZes. En vanuit Raalte nam het kwartet Jeroen te Wierik, Oscar Duteweert, Jos Verdaasdonk en Joost te Wierik het initiatief om onder de naam Get Fit For Life deel te nemen.

Roelofs is oudgediende, Blankenvoorde heeft ervaring als vrijwilliger, maar is nieuwkomer op de fiets en de Raaltenaren zijn voor het eerst bij het mega-evenement. ‘Je merkt dat het enthousiasme overslaat. Niet voor niets hebben zich 1.400 (!) teams aangemeld en is in overleg met de lokale autoriteiten besloten om het evenement met een tweede dag uit te breiden.’

Anti-strijkstokbeleid

Naast de prestatie op de fiets wordt van alle deelnemers verwacht dat ze een flink sponsorbedrag bij elkaar brengen. Voor dit jaar wordt heel ambitieus gestreefd naar 30 miljoen euro. Natuurlijk zijn donaties van vrienden en familie welkom, maar voor een groot deel zal een beroep worden gedaan op het bedrijfsleven.

Zowel Salland d’HuZes als Get Fit For Life hebben al met succes diverse acties georganiseerd en ondernemers benaderd voor individuele sponsoring. ‘We merken dat bedrijven nog altijd graag hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Er wordt heel positief gereageerd op onze acties’, aldus de fietsers die meteen wijzen op het anti-strijkstokbeleid van de Stichting Alpe d’HuZes. De sponsorbijdragen komen voor de volle honderd procent op de juiste plek terecht.

De opbrengst is tot nu toe gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, maar bijvoorbeeld ook om een leerstoel te creëren. Bovendien heeft de Stichting Alpe d’HuZes het mogelijk gemaakt dat vier grote ziekenhuizen in Nederland een sneldiagnose kunnen uitvoeren. ‘Ondernemers vragen ook nooit wat ze er voor terug krijgen. Bij het eerste contact stel je vaak de vraag of er ruimte is in het budget om iets voor Alpe d’HuZes te betekenen. Die ruimte is er meestal wel. En als die er niet is, willen ze toch nog wat doen.’

Slotmanifestatie Get Fit For Life

Het fietsteam ‘Get Fit For Life’ houdt op zaterdag 12 mei een grote slotmanifestatie op het terrein van de GAMMA aan de Tjalkstraat 1 in Raalte. Op dit moment wordt druk gesleuteld aan het programma, maar zeker is dat de teamleden zich zullen uitsloven tijdens een 12 uur-durende APM-marathon, dat er een spectaculaire veiling en barbecue wordt gehouden en dat er uiteraard hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Het definitieve programma wordt t.z.t. bekend gemaakt via de website staging2.getfitforlife.nl. Via de site kunnen zich ook bedrijven melden die (materiaal)sponsor willen worden en/of een kavel willen indienen voor de veiling.

Trainingstocht over de Lemelerberg

Fietsgroep De Plataan tekent in samenwerking met Fietstoerclub Heikera ook dit jaar weer voor de organisatie van de Salland d’HuZes fietstocht op en rondom de Lemelerberg. Deze trainingstocht over 60 of 100 kilometer wordt gehouden op zondag 20 mei. Start en finish vinden plaats bij café De Veldhoek aan de Lemelerveldseweg 37 in Heino. Voorinschrijving is mogelijk door een mail te sturen naar fietsgroepdeplataan@live.nl. Tevens dient dan een bedrag van (minimaal) € 10 te zijn overgemaakt op bankrekeningnummer 93.29.73.450. Na ontvangst van het inschrijfgeld krijgt u een mail retour met alle informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.