open huis bij nieuw gemeentehuis olst wijhe

Op zaterdag 10 maart staan van 10.00 tot 15.00 uur de deuren van het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Olst-Wijhe wagenwijd open voor iedereen die een kijkje wil komen nemen.

Het hele gemeentehuis is toegankelijk, wat betekent dat er ook achter de schermen gekeken kan worden. Alle afdelingen presenteren zich aan de bezoekers en vertellen hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toe gaat bij de gemeente. Op de ene plek kun je vingerafdrukken laten nemen en even verder kun je meedoen met een caviarace, waarbij je een loopbaanadvies kunt winnen. Ook kunt je meedoen aan een quiz over de inkomsten en uitgaven van de gemeente. Daarnaast is informatie verkrijgbaar over zuinig omgaan met energie, huwelijksvoltrekkingen, de vermelding in de Gemeentelijke Basisadministratie en de kavelwinkel. Ook de raadsleden zijn die dag aanwezig.

Op de parkeerplaats van het gemeentehuis, het Raadhuisplein, laten de brandweer, politie en de ambulancedienst van alles zien. Zo is er een demonstratie met politiehonden en laat de brandweer zien hoe je een slachtoffer uit een auto haalt. Kinderen kunnen een spuitdiploma halen bij de brandweer als zij de spuitspelletjes van de brandweer goed uitvoeren en bij de politie kun je een stukje lopen met een kogelvrijvest. En vanuit de hoogwerker van de brandweer kun je prachtig uitkijken over de dijk naar de overzijde van de IJssel. Ook het materieel kan bezichtigd worden, inclusief de beroemde boot die naar Fortmond vaart met hoog water. Speciaal voor de kinderen is er een springkussen.

Op het Raadhuisplein zijn koffie, thee en chocolademelk verkrijgbaar. Daarnaast staat er een poffertjeskraam. In de personeelskantine staat drinken met wat lekkers voor u klaar. Daarnaast krijgen alle inwoners van Olst-Wijhe een speciaal kaartspel aangeboden tijdens de open dag (een spel per adres).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.