opel kadett c club naar raalte

De bij velen nog altijd zeer bekende Kadett C werd in 1973 door Opel en GM gelanceerd als eerste echte wereldauto. Oftewel een auto die overal ter wereld geproduceerd, gekocht en gereden kon worden, al dan niet met kleinere wijzigingen. Voor die tijd met vooral nationale merken en fabrieken was dat een zeer vooruitstrevend concept. In totaal werden er van de 18 verschillende varianten van de Kadett C zo’n 1,7 miljoen exemplaren verkocht totdat in 1979 de (veel vierkantere) Kadett D het leven zag.

De Opel Kadett C is inmiddels een geliefde klassieker geworden die bij veel mensen overal in Europa herkenning en herinneringen oproept. Zelfs mensen die nog niet eens geboren waren toen de wagen uit productie werd genomen voelen zich erdoor aangetrokken. Voor de echte liefhebbers was het zelfs de ‘laatste echte Opel Kadett’.

Eind 1987 ontmoetten bij toeval een aantal Belgische en Nederlandse Opel Kadett C liefhebbers elkaar in België. Het idee ontstond een club op te richten en enige maanden later in februari 1988 was bestaan van de Opel Kadett C club Belgium een feit. Door de grote toeloop van leden ook uit Nederland werd de naam begin 1989 omgedoopt tot Opel Kadett C-Club Belgium-Holland. Op dit moment zijn er rond de 250 leden. Van de Nederlandse leden reist een flinke delegatie naar Raalte af tweede Paasdag.

Bezitters van klassieke auto’s, ook van andere merken, van minstens 25 jaar of ouder kunnen zich ook individueel aanmelden om hun trotse bezit aan de duizenden bezoekers te laten zien 9 april. Opgeven kan via de site staging2.historischfestivalraalte.nl